Κοσμος

Οι Ολλανδοί άνδρες περπατούν στο δρόμο χέρι-χέρι. Γιατί; (εικόνες)

Η ιδέα δύο πολιτικών που έγινε μόδα και ξεκίνησε με αφορμή τη βίαιη επίθεση σε βάρος δύο γκέι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348442-723196.jpg
EPA/LEX VAN LIESHOUT

Στις αρχές της εβδομάδας δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος των φιλελεύθερων-δημοκρατών D66 της Ολλανδίας φωτογραφήθηκαν να περπατούν χέρι-χέρι στη Χάγη καθοδόν για τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ολλανδία

Ο Αλεξάντερ Πεχτολντ, επικεφαλής του D66, και το κομματικό στέλεχος Βάουτερ Κοολμές πιάστηκαν χέρι-χέρι σε ένδειξη συμπαράστασης στο ζευγάρι των γκέι που δέχθηκε άγρια επίθεση στο Άρνεμ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν το ζεύγος Γιάσπερ και Ρόνι Βερνς Σεβρατάν, το οποίο δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Οι δύο άντρες είπαν πως επέστρεφαν στο σπίτι τους από ένα πάρτι περπατώντας χέρι-χέρι στο δρόμο, όταν δέχτηκαν την επίθεση. «Δεν το συνηθίζουμε να περπατάμε χέρι-χέρι στο δρόμο, γιατί δεν θέλουμε να προκαλούμε τον κόσμο. Αλλά είχα περάσει όμορφα εκείνο το βράδυ, ήταν αργά και νομίσαμε ότι δεν θα μας δει κάποιος», είπε ο Γιάσπερ στο δίκτυο NOS. «Τότε ξαφνικά εμφανίσθηκε μπροστά μας μια ομάδα έξι με οκτώ νεαρών Μαροκινών και ούτε που κατάλαβα πώς βρέθηκα αντιμέτωπος με τρεις από αυτούς», πρόσθεσε.

Το περιστατικό σόκαρε τη ΛΟΑΤ κοινότητα της Ολλανδίας και καταδικάστηκε από τον νεοκλεγέντα πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε. Ωστόσο, δύο πολιτικοί έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο ζευγάρι και έγινε μόδα να περπατούν όλοι οι άνδρες στην Ολλανδία χέρι-χέρι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ