- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
AP: Ο πρώην αρχηγός της καμπάνιας Τραμπ είχε δουλέψει για ρώσο ολιγάρχη
Για την προώθηση συμφερόντων του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Associated Press, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορ είχε στο παρελθόν εργαστεί μυστικά για λογαριασμό ενός ρώσου δισεκατομμυριούχου με σκοπό την προώθηση συμφερόντων του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του AP, ο κ. Μάναφορ είχε εκπονήσει σχέδιο που αποσκοπούσε στον επηρεασμό του πολιτικού κόσμου, των επιχειρήσεων, της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προς όφελος της κυβέρνησης Πούτιν.
Ο κ. Μάναφορ παρουσίασε τα σχέδιά του στον ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία Όλεγκ Ντερίπασκα, σύμμαχο του προέδρου Πούτιν. Ο δισεκατομμυριούχος τελικά προσέφερε στον κ. Μάναφορ συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, που άρχισε το 2006, σύμφωνα με αρχεία που απέσπασε το AP και άτομα που είχαν γνώση των πληρωμών.
Οι δύο άνδρες συνέχισαν τη συνεργασία τους τουλάχιστον έως το 2009, ανάφερε μία από τις πηγές του AP. Ο κ. Ντερίπασκα είναι ένας από τους «ολιγάρχες» που συσσώρευσαν μεγάλο πλούτο μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το τηλεγράφημα του AP έρχεται στον απόηχο της επιβεβαίωσης από το FBI ότι εξετάζει τη «φύση» οποιασδήποτε σχέσεις ανάμεσα στην καμπάνια Τραμπ και τη Ρωσία, στο πλαίσιο των ερευνών για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές κάλπες του περασμένου Νοεμβρίου.
Το έργο του Μάναφορ, πριν από περίπου μία δεκαετία, έρχεται σε σύγκρουση με τους ισχυρισμούς του ιδίου και της κυβέρνησης Τραμπ ότι δεν είχε εργαστεί ποτέ για ρωσικά συμφέροντα.
Πηγή: Skai.gr, Associated Press
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Ο Τραμπ αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις του προκειμένου οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τη Γροιλανδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.