Κοσμος

Κάηκε το πρόσωπό της μέσα στο αεροπλάνο όταν εξερράγησαν τα ακουστικά της (εικόνες)

Στην πτήση Πεκίνο - Μελβούρνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344705-716326.jpg

Μία επιβάτης της πτήσης Πεκίνο-Μελβούρνη ξύπνησε έπειτα από δύο ώρες, όταν άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κι ένιωθε το πρόσωπό της να καίγεται! Ο λόγος ήταν πως είχε εκραγεί η μπαταρία των ακουστικών που φορούσε.

«Ενώ ήμουν έτοιμη να γυρίσω, ένιωσα να καίγεται το πρόσωπό μου. Έβαλα τα χέρια μου στο πρόσωπό μου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το καλώδιο των ακουστικών να γυρίσει γύρω από τον λαιμό μου. Συνέχιζα να καίγομαι και για αυτό τα έβγαλα και τα πέταξα στο πάτωμα. Αυτά έβγαζαν σπίθες και είχαν διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς. Μόλις πήγα να τα πατήσω με το πόδι μου, ήδη οι αεροσυνοδοί ήταν εκεί με έναν κουβά με νερό. Τελικά τα απομάκρυναν μέσα στον κουβά στην άκρη του αεροπλάνου» είπε η επιβάτης τρομαγμένη.

Οι φωτογραφίες της που έχουν διαρρεύσει είναι ενδεικτικές της ζημιάς που θα μπορούσε να είχε πάθει. Η ίδια έχει μαύρα σημάδια στα μάγουλα, το στόμα και τη μύτη, καθώς και φουσκάλες καψίματος στο χέρι. Επίσης, κάηκαν οι βλεφαρίδες και τα φρύδια της και αρκετές από τις τρίχες των μαλλιών της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η μπαταρία έλιωσε στο πάτωμα του αεροπλάνου, ενώ η μυρωδιά του καμένου πλαστικού και των καμένων της μαλλιών κυριαρχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. «Οι επιβάτες έβηχαν και στραβοκατάπιναν σε όλη την πτήση της επιστροφής» είπε.

Έπειτα από το περιστατικό, η Υπηρεσία Ασφάλειας στις Μεταφορές της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οι συσκευές με μπαταρίες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε συγκεκριμένα σημεία των αεροσκαφών. Μάλιστα, άνθρωπος της Υπηρεσίας που δεν κατονομάζεται, μιλώντας στην Αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με μπαταρίες λιθίου κατά τη διάρκεια πτήσεων. «Έχουμε εμπειρίες από κινητά τηλέφωνα, tablets και άλλα» δήλωσε, ωστόσο στην ερώτηση για τη μάρκα της μπαταρίας που εξερράγη, ο εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας αρκέστηκε να απαντήσει μόνο: «δεν ήταν σημαντικό».

Εγκαύματα και στο χέρι της

Κάηκε το πρόσωπό της μέσα στο αεροπλάνο όταν εξερράγησαν τα ακουστικά της

Κάηκε το πρόσωπό της μέσα στο αεροπλάνο όταν εξερράγησαν τα ακουστικά της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ