Κοσμος

Ερντογάν: H Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία»

Την επιβολή κυρώσεων ζητά από τους διεθνείς οργανισμούς ο πρόεδρος της Τουρκίας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344210-715357.jpg
EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT

Μήνυμα για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ολλανδίας απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή προς τους διεθνείς οργανισμούς.  

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Κοτζάελι, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία» και επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ολλανδία τούρκους υπουργούς.

Ρούτε: Να σταματήσει τα εμπρηστικά σχόλια ο Ερντογάν

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Κυριακή πως τα «εμπρηστικά σχόλια» του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέκρινε τους Ολλανδούς με τους Ναζί, δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της διπλωματικής διένεξης μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, η χώρα του δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με την Άγκυρα, θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω τις επιλογές της, αν η Τουρκία δεν σταματήσει να κάνει τέτοια σχόλια.

«Είναι τώρα προς το συμφέρον της ηγεσίας και προς το συμφέρον της συνεργασίας να προσπαθήσουμε να αποκλιμακώσουμε , αλλά φυσικά οι Τούρκοι θα πρέπει τότε να βοηθήσουν και αυτά που λένε σήμερα δεν βοηθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ