Κοσμος

Αυτή η νεαρή φυσικός είναι η διάδοχος του Αϊνστάιν (εικόνες,video)

Η 23χρονη Σαμπρίνα είναι μια σπάνια ιδιοφυία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sabrina on The CW's Young Womens Honors

Η Σαμπρίνα Παστέρσκι είναι καθώς φαίνεται ο νέος Αϊνστάιν. Όταν έφτασε για πρώτη φορά στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ήταν μόλις 14 ετών. Φαίνεται απίστευτο όμως δύο χρόνια πριν, στα 12 της, είχε ήδη κατασκευάσει το δικό της αεροπλάνο, με το οποίο πέταξε μόνη της λίγα χρόνια αργότερα. Η Παστέρσκι είναι Κουβανή - Αμερικανή γεννημένη στο Σικάγο, όπου και μεγάλωσε.

Αφού αποφοίτησε από το ΜΙΤ με το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τώρα σε ηλικία 23 ετών κάνει το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μελετά τα πιο περίπλοκα θέματα στον κόσμο της φυσικής.

Σαμπρίνα Παστέρσκι

Ένα από αυτά αφορά στη κβαντική φυσική. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να σας εντυπωσιάσει, η δουλειά της βρίσκεται σε μια από τις δημοσιεύσεις που έχει κάνει μαζί με άλλους επιστήμονες ο γνωστός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ.

Η Παστέρσκι έχει ήδη τραβήξει την προσοχή της NASA, του ιδρυτή του Amazon, Τζέφ Μπέζος, και του δημιουργού του Blue Origin. Επίσης η Σαμπρίνα έχει λάβει υποτροφίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από το Ίδρυμα Hertz, το Ίδρυμα Smith και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ.

Μιλώντας για τη δουλειά της, η Παστέρσκι δήλωσε: «Για χρόνια έσπρωχνα τον εαυτό μου να φτάσει εκεί που μπορούσε, γεγονός που με οδήγησε στη Φυσική». Ήθελε πάντα να δοκιμάζει ό,τι είναι εφικτό. Ωστόσο, χαρακτηρίζει τη Φυσική όχι ως κοπιαστική  δουλειά αλλά γεμάτη με «γοητεία» και «χρησιμότητα».

Σαμπρίνα Παστέρσκι

Παρόλο που δεν έχει λογαριασμό στο Facebook, στο Instagram ή στο LinkedIn, παρόλο που δεν διαθέτει καν smartphone, η νεαρή ιδιοφυία έχει τη δική της ιστοσελίδα, την PhysicsGirl.com στην οποία ανεβάζει νέα στοιχεία για την πρόσφατη έρευνά της. Επιπλέον, έχει μπει στη λίστα του Forbes και βρίσκεται ανάμεσα στους 30 πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου, κάτω των 30 ετών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ