- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεπιθύμητος φαίνεται να είναι ο Τσαβούσογλου στην Ολλανδία
Τι επεσήμανε η κυβέρνηση της χώρας για τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών
Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δε θα υποδεχθεί τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών στη χώρα επίσημα, εάν έρχεται για να ζητήσει την ψήφο των Τούρκων που ζουν στην Ολλανδία σε ένα συνταγματικό δημοψήφισμα που θα ενδυναμώσει τον ρόλο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ειδικότερα, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς τηλεφώνησε στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να του δηλώσει ότι η επίσκεψή του είναι ανεπιθύμητη και ότι δε θα τύχει επίσημης υποδοχής εάν παρόλα αυτά αποφασίσει να έρθει.
Η ολλανδική κυβέρνηση επεσήμανε πως «δεν αφορά την επίσκεψή του στην Ολλανδία. Μπορεί να έρθει να επισκεφθεί το μουσείο Mauritshuis ή να δει τις τουλίπες, αν υπάρχει καμία», είπε ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, διευκρινίζοντας ότι απλώς «δε θέλουμε να οργανώσει συγκεντρώσεις».
Ο Ρούτε πρόσθεσε ότι η άρνηση επίσημης υποδοχής ήταν το εντονότερο σήμα που μπορούσε να δώσει η κυβέρνησή του, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι νατοϊκός σύμμαχος. Άλλωστε, στην Ολλανδία οι επισκέψεις για ψηφοθηρικούς λόγους έχουν γίνει στόχος έντονης διαμάχης εν όψει των βουλευτικών εκλογών την Τετάρτη.
Μετά την άρνηση της πόλης του Ρότερνταμ να επιτρέψει μια συγκέντρωση του Τσαβούσογλου, παρέμεινε αδιευκρίνιστο πού θα δώσει ομιλίες.
Ο εθνικιστής και πολέμιος του Ισλάμ Γκέερτ Βίλντερς, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές δείχνουν δεύτερο σε προτίμηση, κάλεσε για την απαγόρευση εισόδου σε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας μετά από την ανακοίνωση της τουρκάλας υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Κάγια να επισκεφθεί τη χώρα.
Ο Βίλτερς, του οποίου το ακροδεξιό κόμμα χάνει έδαφος στα κεντρώα κόμματα, έχει προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία για να ανακτήσει το προβάδισμά του στο τέλος μιας προεκλογικής εκστρατείας όπου έχουν επικρατήσει διαμάχες, μερικές φορές παθιασμένες, για το Ισλάμ, τη μετανάστευση και την επίδρασή τους στην ολλανδική ταυτότητα.
Υπενθυμίζεται πως στην Ευρώπη εξαπλώνεται μια ανησυχία για την πρόθεση τούρκων υπουργών να έρθουν στην ήπειρο αναζητώντας ψήφους. Αρκετές συγκεντρώσεις έχουν ακυρωθεί στη Γερμανία, και ο υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε την Τρίτη ότι θέλει να απαγορεύσει σε αλλοδαπούς να οργανώσουν συγκεντρώσεις στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.