Κοσμος

Μελβούρνη: Αντικατέστησαν με γυναικείες φιγούρες τους φωτεινούς σηματοδότες (video, εικόνες)

Για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και την προώθηση της ισότητας των φύλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
International Women's Day: Female figures used for traffic lights

Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες τοποθετήθηκαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Ειδικότερα, για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, σε δέκα φωτεινούς σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις, οι φιγούρες είναι πλέον γυναίκες με φόρεμα.

«Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία... είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων και η μείωση των ασυνείδητων προκαταλήψεων μέσω της αλλαγής της εικονογραφίας που βλέπουμε κάθε μέρα» ανέφερε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC η Μάρτιν Λετς από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοινώθηκε την Τετάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και έγινε δεκτή με ανάμεικτες αντιδράσεις.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ αμφισβήτησε την αξία της πρωτοβουλίας. «Δυστυχώς, νομίζω ότι αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος» σημείωσε σχετικά.

Την ίδια ώρα, η ομάδα «Η Επιτροπή της Μελβούρνης» επιμένει ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για την πρωτοβουλία. Η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον στήριξε πλήρως την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του σεξισμού. «Είναι πολύ μικρές φιγούρες αλλά έχουν συμβολική σημασία, δείχνουν ότι οι γυναίκες αποκλείονται από το δημόσιο χώρο» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κουλτούρα του σεξισμού δημιουργείται από πολύ μικρά ζητήματα, όπως το ότι στις διαβάσεις πεζών, προεπιλογή είναι η χρησιμοποίηση μιας ανδρικής φιγούρας καθώς και από μεγάλα θέματα, όπως το ποσοστό των γυναικών που είναι αντιμέτωπες με την ενδοοικογενειακή βία» υπογράμμισε η αρμόδια για θέματα γυναικών υπουργός. «Είμαστε μια κυβέρνηση που εργάζεται προς την κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων για όλες τις γυναίκες" πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ