Κοσμος

Ο Φιγιόν επιμένει: Δεν αποσύρομαι – Με το Penelope Gate επιχειρείται η «πολιτική δολοφονία» μου

Διαψεύστηκε η είδηση πως κρατείται η σύζυγός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342305-711557.jpg

Ο προεδρικός υποψήφιος των γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, παρόλο που ενημερώθηκε ότι θα κληθεί στις 15 Μαρτίου από τους δικαστές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του για το λεγόμενο Penelope Gate.

Ο υποψήφιος υποστήριξε πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του αποτελεί «πολιτική δολοφονία» και δήλωσε με παρρησία: «Ραντεβού στις κάλπες, ο λαός θα μιλήσει».

Πολλοί περίμεναν πως ο Φιγιόν -που, από φαβορί στις δημοσκοπήσεις αρχικά, εμφανίζεται σχεδόν «σίγουρος ηττημένος» εξαιτίας της υπόθεσης περί αργομισθίας της γυναίκας του- θα λύγιζε τελικά στην πίεση και θα έβγαινε από το κάδρο. 

Ωστόσο, όταν εμφανίστηκε τελικά στις κάμερες, ο Φιγιόν κράτησε την ίδια γραμμή που κρατούσε μέχρι τώρα, επιμένοντας πως θα μείνει μέχρι τέλους στον αγώνα για τη γαλλική προεδρία. 

Υπογράμμισε ότι, όσον αφορά την έρευνα σε βάρος του, αρνείται ότι διέπραξε παρανομία. 

Στηλίτευσε επίσης τις διαρροές γύρω από την υπόθεσή του, λέγοντας πως «το κράτος Δικαίου παραβιάστηκε συστηματικά» και κατηγόρησε και τον Τύπο, λέγοντας πως δεν έγινε σεβαστό ούτε καν το τεκμήριο αθωότητας.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστότοπου Mediapart δήλωσε πως η πληροφορία του ότι η σύζυγος του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία για να ανακριθεί διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ