Κοσμος

Συζήτηση για το ευρώ στην Ολλανδία μετά τις εκλογές

Έκθεση για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342010-710975.jpg

Αναλυτική έκθεση για το μέλλον του ευρώ, για το αν και κατά πόσον είναι εφικτή η αποχώρηση της χώρας από αυτό, καθώς και για το πώς το ενιαίο νόμισμα θα μπορούσε να γίνει ισχυρότερο, θα υπάρξει στην Ολλανδία μετά τις εκλογές του Μαρτίου, ύστερα από σχετικό αίτημα Ολλανδών βουλευτών.

Η πρωτοβουλία αυτή καταγράφεται εν μέσω της ενίσχυσης του ευρωσκεπτικισμού, κάτι που λαϊκιστικά κόμματα ευελπιστούν να μεταφραστεί σε ψήφους υπέρ τους. Η έκθεση θα καταρτιστεί από το ολλανδικό Συμβούλιο της Επικρατείας, η γνώμη του οποίου δεν είναι δεσμευτική, έχει όμως μεγάλο κύρος στη χώρα.

Στην Ολλανδία, οι περισσότεροι ψηφοφόροι δηλώνουν πως τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωζώνη, αλλά το ακροδεξιό κόμμα του Χέερτ Βίλντερς αναμένεται να σημειώσει μεγάλη άνοδο, όχι όμως τέτοια που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αναλυτές, το πιθανότερο σενάριο είναι ο σχηματισμός μιας νέας κυβερνητικής συμμαχίας κεντρώων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανοδημοκρατών, που όπως και άλλα κόμματα τονίζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της ΕΚΤ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ