- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πάπας Φραγκίσκος κατά Τραμπ: Οι χριστιανοί δεν χτίζουν τείχη, αλλά γέφυρες
«Ένας Χριστιανός δεν λέει ποτέ: θα σε κάνω να το πληρώσεις! Ποτέ!»
Είναι ίσως η πιο ηχηρή έμμεση αποδοκιμασία κατά Ντόναλντ Τραμπ,ως προέδρου των ΗΠΑ, και προέρχεται από τον πάπα Φραγκίσκος.
Φυσικά ο Φραγκίσκος δεν αναφέρθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ άμεσα αλλά είπε «Η κοινωνία δεν θα έπρεπε να κατασκευάζει τείχη, αλλά γέφυρες για να ενθαρρύνει τις καλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων… Είναι λάθος να εμφανίζεται κανείς εκδικητικός και να δηλώνει ότι "θα σε κάνω να το πληρώσεις"».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό και θα υποχρεώσει τους Μεξικανούς να το πληρώσουν.
Ο πάπας μίλησε ακόμη για τη χριστιανική πίστη που καλεί «να μην υψώνουμε τοίχους αλλά γέφυρες, να μην ανταποδίδουμε το κακό με το κακό, να απαντάμε στο κακό με το καλό».
«Ένας Χριστιανός δεν λέει ποτέ: θα σε κάνω να το πληρώσεις! Ποτέ! Αυτό δεν είναι χριστιανική χειρονομία. Μια προσβολή πρέπει να την ξεπερνάμε με τη συγχώρεση, ζώντας ειρηνικά με όλους», πρόσθεσε.
Πέρυσι, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ (ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ) για τη μετανάστευση και την πρόθεσή του να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα, ο Φραγκίσκος είχε πει ότι ένας άνθρωπος με τέτοιες πεποιθήσεις «δεν είναι Χριστιανός». Τον περασμένο μήνα πάντως, σε συνέντευξή του, σημείωσε ότι δεν θα σχηματίσει άποψη για τον Τραμπ μέχρι να δει τις συγκεκριμένες πολιτικές που θα εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουν χάσει τον δρόμο τους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το τηλεοπτικό δίκτυο
Αμερικανικές κυρώσεις οδηγούν στο πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων
Συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών σε χώρες όπως η Ιορδανία, το Κατάρ και η Αίγυπτος
Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη
Ο πρόεδρος του σχολείου δήλωσε ότι οι κερκίδες ελέγχονται και ότι θα γίνει δεύτερη επιθεώρηση μετά το ατύχημα
Tα πλάνα προκάλεσαν συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του διανομέα
Αμφισβητείται η αμεροληψία της Λετίσια Τζέιμς λόγω δηλώσεων στήριξης προς την καταγγέλλουσα
Τα σχολικά κτίρια, οι ώρες μαθημάτων και η απουσία εκπαιδευτικών
Έρευνα για την κίνηση της ευρωβουλευτή σε έκθεση για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου
Ο πρώτος ακροδεξιός πρόεδρος κρατιδιακού κοινοβουλίου μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για επικίνδυνη ρητορική
Δύο ακόμη παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και υποδομές
Επλήγη και δεύτερο εμπορικό πλοίο στη βουλγαρική ΑΟΖ
Παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση
Τα σκάνδαλα διαφθοράς που πιέζουν την κυβέρνηση και το στεγαστικό
«Δεν είχε νόημα να προσπαθώ να αγοράσω ελευθερία για τον μελλοντικό μου εαυτό»
Ο 80χρονος Άουγκουστ Χάνινγκ κατηγορείται για διαρροή κρατικών μυστικών και συνεργασία με ξένη υπηρεσία
Η ιστορία πίσω από το «πρόσωπο» των μαθητικών κινητοποιήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.