- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τραμπ: Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις τώρα
Αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ στη δικαστική απόφαση για το περιβόητο διάταγμα και επίθεση στα ΜΜΕ
Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στο σάλο που έχει προκαλέσει το διάταγμα για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Το διάταγμα προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος υποδοχής προσφύγων, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
«Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις ΤΩΡΑ» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και, στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο-ένα τρομερό χάος!» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Our country needs strong borders and extreme vetting, NOW. Look what is happening all over Europe and, indeed, the world - a horrible mess!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε παράλληλα σε αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «ψευδείς πληροφορίες» το πρωί της Κυριακής. Με σχόλιο «fake news» και παραπομπή σε δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ευθέως το γνωστό όμιλο ενημέρωσης και πρότεινε κάποιος να εξαγοράσει την εφημερίδα για να την «επαναφέρει στην τάξη ή για να τη θάψει αξιοπρεπώς».
The failing @nytimes has been wrong about me from the very beginning. Said I would lose the primaries, then the general election. FAKE NEWS!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 Ιανουαρίου 2017
Somebody with aptitude and conviction should buy the FAKE NEWS and failing @nytimes and either run it correctly or let it fold with dignity!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
«Οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έχουν εκτελεστεί σε μεγάλο αριθμό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό τον τρόμο να συνεχιστεί» σημείωσε σε νεότερη ανάρτησή του στο Twitter.
Christians in the Middle-East have been executed in large numbers. We cannot allow this horror to continue!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
«…οι γερουσιαστές θα έπρεπε να εστιάζουν τις ενέργειές τους στο Ισλαμικό Κράτος, την παράνομη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων αντί να κοιτούν πάντα πώς θα ξεκινήσουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» έγραψε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσι Γκράχαμ.
...Senators should focus their energies on ISIS, illegal immigration and border security instead of always looking to start World War III.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 29 Ιανουαρίου 2017
Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο του Μπρούκλιν, με απόφαση της δικαστού Αν Ντόνελι, έκρινε παράνομο το διάταγμα.
«Ενισχύοντας την εντολή του κ. Τραμπ με το να στέλνουμε ταξιδιώτες πίσω στο σπίτι τους, θα τους προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.