- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
31 Ιανουαρίου ξεκινούν οι συζητήσεις για το Brexit
H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποσχέθηκε να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας πριν από τα τέλη Μαρτίου
Όπως ανέφερε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, το νομοσχέδιο που θα εξουσιοδοτεί τη βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ, θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο την 31η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου προτού ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας, απορρίπτοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να το ενεργοποιήσει μονομερώς. Ωστόσο, η απόφαση δεν αναμένεται να κάνει τη Μέι να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ενεργοποίηση του Άρθρου 50.
Από τη μεριά της, η αντιπολίτευση δήλωσε πως θα προσπαθήσει να τροποποιήσει το νομοσχέδιο ώστε να αναγκάσει την κυβέρνηση να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδιά της αναφορικά με το Brexit.
Το νομοσχέδιο, το οποίο θα ζητεί την έγκριση των βουλευτών, θα συζητηθεί για δύο ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα και για άλλες τρεις ημέρες, από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή, η βρετανική κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο, το οποίο θα υποβάλει στο κοινοβούλιο για να πάρει την έγκριση να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ, ανακοίνωσε το υπουργείο που είναι αρμόδιο για το Brexit.
Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου λαμβάνει χώρα δύο ημέρες μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να λάβει την έγκριση του κονοβουλίου πριν ενεργοποιήσει το άρθρο 50, βάσει του οποίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την ΕΕ.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων τις ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη και θα υποβληθεί σε ψηφοφορία στις 8 Φεβρουαρίου, Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Λόρδων, προτού υποβληθεί στη βασίλισσα.
Πάντως, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υποσχέθηκε να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας με το οποίο θα αρχίσει το Brexit, πριν από τα τέλη Μαρτίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.