Κοσμος

Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου

Πήγαινε στη Συρία με 92 άτομα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335049-695777.jpg

«Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων», ανακοίνωσε πριν λίγο σήμερα 25 Δεκεμβρίου πρωί, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο είχε απογειωθεί σήμερα με 92 επιβάτες και πλήρωμα από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας με προορισμό τη Συρία και χάθηκε από τα ραντάρ πολύ γρήγορα, δίχως να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Εικάζεται ότι η συντριβή έγινε κατά τη διάρκεια της ανόδου του και είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν Ρώσοι στρατιωτικοί και κυρίως πολλοί μουσικοί, που πήγαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούν υπέρ του καθεστώτος Άσαντ και εναντίον τζιχανστιστών αναταρτών. Εννιά Ρώσοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, που θα κάλυπταν ειδησεογραφικά την αποστολή, ήταν επίσης στο αεροπλάνο.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Εξαιτίας τους είδους του σκάφους, της σύνθεσης των επιβατών και του προορισμού, η δολιοφθρορά είναι η πρώτη πιθανή αιτία της συντριβής.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ