- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σώα και ασφαλής μακριά από το Χαλέπι η 7χρονη Μπάνα (video)
Δεκάδες τα ορφανά παιδιά ανάμεσα στους χιλιάδες Σύρους που αφήνουν πίσω τους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο
Χιλιάδες άμαχοι πολίτες και ανάμεσά τους δεκάδες ορφανά παιδιά, έχουν ήδη εγκαταλείψει το βομβαρδισμένο τοπίο του Χαλεπίου, το οποίο πολιορκούταν για μήνες από τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ περισσότεροι από 4.500 άμαχοι έχουν φύγει από το ανατολικό Χαλέπι, το οποίο ελέγχονται από δυνάμεις των ανταρτών. Ανάμεσα στους 4.500 αμάχους είναι και περίπου 50 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε ορφανοτροφείο στην περιοχή του ανατολικού Χαλεπίου σύμφωνα με την UNICEF.
«Σήμερα το πρωί τα 47 παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε ορφανοτροφείο στο ανατολικό Χαλέπι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με κάποια από αυτά να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση λόγω των τραυμάτων τους και της αφυδάτωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της οργάνωσης.
Σώα και ασφαλής δίπλα στη μαμά της είναι και 7χρονη Μπάνα Αλαμπέντ. Το κορίτσι που μετέδιδε μέσω Twitter σε όλο τον κόσμο το πώς η ίδια βίωνε τους βομβαρδισμούς και τον πόλεμο στην πόλη της, το Χαλέπι. Τα μηνύματα της Μπάνα, τα οποία ανέβαζε με τη βοήθεια της αγγλομαθούς μαμάς της, συγκίνησαν πολύ κόσμο σε χώρες της Δύσης. Η Μπάνα χωρίς να το επιδιώξει έγινε «σύμβολο» για πολλά παιδιά που της έστελναν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. «Υπομείναμε ατελείωτους βομβαρδισμούς. Καταφέραμε να αποδράσουμε από την καταστροφή καθώς μόνο συντρίμμια έχουν απομείνει από αυτό που κάποτε ήταν το σπίτι μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ενδιαφέρονται για εμάς», λέει στην κάμερα 7χρονη Μπάνα Αλαμπέντ.
Ο επικεφαλής του Αμερικανοσυριακού Ιατρικού Συλλόγου, Αχμάντ Ταρακζί, διαβεβαίωσε με μήνυμά του στο Twitter πως η 7χρονη Μπάνα είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της στην ύπαιθρο του Χαλεπίου. Μάλιστα ανέβασε και μια φωτογραφία του παιδιού να χαμογελάει στην αγκαλιά ενός εθελοντή.
.@AlabedBana and many children arrived to #Aleppo countryside. @sams_usa @UOSSM and partners arr coordinating the response plan there. pic.twitter.com/k3iAohYbFY
— Ahmad Tarakji, MD (@tarakjiahmad) December 19, 2016
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.