Κοσμος

Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Κάηκαν οι επιβαίνοντες - Αδύνατη η αναγνώρισή τους (εικόνες, video)

Μεταξύ των νεκρών κι ένας ποπ σταρ που έγινε κληρικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333084-690554.jpg

Νεκροί είναι και οι 48 επιβαίνοντες του αεροπλάνου των Διεθνών Πακιστανικών Αερογραμμών που συνετρίβη σε βουνό βόρεια της πόλης Τσιτράλ, στην περιοχή Havelian.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Τσιτράλ και είχε προορισμό την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του κοντινότερου χωριού από το σημείο της πρόσκρουσής, το αεροσκάφος πριν από τη συντριβή είχε τυλιχτεί στις φλόγες, κάτι που κάνει τις Αρχές να θεωρούν πως υπήρξε μηχανικό πρόβλημα.

 Κάηκαν οι επιβαίνοντες  - Αδύνατη η αναγνώρισή τους (εικόνες, video)

Μεταξύ των επιβατών ήταν ο διάσημος στη χώρα ποπ σταρ, ηθοποιός και παρουσιαστής Junaid Jamshed, όπως επίσης και δύο παιδιά. Ο  Junaid Jamshed λίγα χρόνια πριν έκανε στροφή στην καριέρα του και έγινε κληρικός, μετρά 2,8 εκατ. fans στο Facebook κι έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους 500 Μουσουλμάνους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Μεταξύ των νεκρών κι ένας ποπ σταρ που έγινε κληρικός

Μεταξύ των νεκρών κι ένας ποπ σταρ που έγινε κληρικός

Στο αεροπλάνο πιστεύεται ότι επέβαιναν 31 άνδρες, 9 γυναίκες και δύο παιδιά.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 36 σοροί, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο Taj Muhammad Khan, «όλα τα πτώματα έχουν καεί και δεν αναγνωρίζονται. Τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί».

Το αεροσκάφος μετρούσε 10 χρόνια πτήσης, ενώ το 2009 είχε αναμειχθεί ξανά σε ένα περίεργο περιστατικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ