Κοσμος

Ερντογάν: Θα αμολήσουμε στην Ευρώπη 3 εκ. πρόσφυγες

Από κοντά και ο πρωθυπουργός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331830-687644.jpg

«Εμείς έχουμε τρία εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός μας, έχουμε δώσει 15 δισεκατομμύρια και η Ευρώπη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν».

Με αυτή την ξεκάθαρη απειλή απάντησε σήμερα Παρασκευή πρωί ο Τούρκος πρόεδρος κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη (συμβουλευτική και μη δεσμευτική για την Κομισιόν) απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να «παγώσουν»   τις συζητήσεις για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Μιλώντας σε γυναικείο ακροατήριο στην πόλη Καντέμ, ο κ. Ερντογάν  είπε επίσης:

·        «Ακόμα και αν όλοι ψηφίσετε για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εμείς δεν θα φοβηθούμε. Αν προχωρήσετε περισσότερο, οι πύλες θα ανοίξουν»

·        «Όταν 50.000 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο συνοριακό πέρασμα του Καπίκουλε (στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα) φωνάξατε βοήθεια. Αρχίσατε να αναρωτιέστε: Τι θα κάνουμε αν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της;. Ακούστε με καλά. Αν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας».

 Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ στην τηλεόραση:

·        «Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορά μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί»

·        «Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ