Κοσμος

Χυδαία επίθεση στη Μισέλ Ομπάμα: Ποιος την χαρακτήρισε «πίθηκο με τακούνια»

Παγκόσμιος σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330692-684440.jpg
EPA/SHAWN THEW

Παγκόσμιο σάλο, αλλά και δημόσια κατακραυγή έχουν προκαλέσει τα ρατσιστικά σχόλια δασκάλας και διευθύντριας αναπτυξιακού οργανισμού στη Δυτική Βιρτζίνια, αλλά και της Δημάρχου της κομητείας Clay.

Συγκεκριμένα, , η δασκάλα Πάμελα Ράμσεϊ Τέιλορ  έγραψε μετά τη νίκη του Τραμπ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook για τη Μελάνια Τραμπ και τη Μισέλ Ομπάμα: «Θα είναι αναζωογονητικό να έχουμε μία αριστοκρατική, όμορφη, αξιοπρεπή Πρώτη Κυρία στον Λευκό Οίκο. Κουράστηκα να βλέπω έναν πίθηκο σε τακούνια».

Με το χυδαίο και άκρως ρατσιστικό σχόλιό της έσπευσε να συμφωνήσει και η Δήμαρχος Clay Μπέβερλι Γουέλινγκ, σχολιάζοντας την ανάρτηση ως εξής: «Μόλις μου έφτιαξες την ημέρα Παμ».

Όπως αναμενόταν, η ανάρτηση προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων αλλά και τη συγκέντρωση 2.000 υπογραφών για την απομάκρυνση των δύο γυναικών από τις θέσεις τους.

Μετά την κατακραυγή, η Τέιλος αναγκάστηκε να διαγράψει την ανάρτησή της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ανατρέψει την απόφαση του οργανισμού Clay County Development Corp να την απολύσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ