Κοσμος

Η τρομοκρατία ακόμη στοιχειώνει το Παρίσι (εικόνες)

Εκδηλώσεις μνήμης και συνέχιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να «προστατευθεί η Δημοκρατία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
France's Valls 'permanently marked' by Paris attacks - BBC News

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ομάδα τζιχαντιστών αιματοκύλησε και τρομοκράτησε ανεπανόρθωτα το Παρίσι και ολόκληρη τη Γαλλία και την Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων στη μνήμη των 130 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις 13 Νοεμβρίου του 2015. Ο κ. Ολάντ δεν πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία ή να κάνει δηλώσεις καθώς η σημερινή είναι μια μέρα μνήμης των θυμάτων.

Παρίσι επέτειος τρομοκρατικών επιθέσεων

Στο Παρίσι έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας στο Στα ντε Φρανς, στο βόρειο Παρίσι.

Η πλάκα είναι αφιερωμένη στον Μανουέλ Ντίας, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας, έξω από το στάδιο, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2015. Ο γιος του θύματος, κατά την ομιλία του, απηύθυνε έκκληση για την επίδειξη «ανεκτικότητας και λογικής». 

Παρίσι επέτειος τρομοκρατικών επιθέσεων Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο BBC ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα για να προστατευθεί, όπως είπε, «η Δημοκρατία μας».

Παρίσι επέτειος τρομοκρατικών επιθέσεων

Ο κ. Ολάντ, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό και ο δήμαρχος του Σεν-Ντενί, Ντιντιέ Παγιάρ, θα επισκεφτούν σήμερα κάθε σημείο, το οποίο επλήγη από τις επιθέσεις - δηλαδή το Σταντ ντε Φρανς, τα καφέ και τα εστιατόρια «le Carillon», «le Petit Cambodge», «la Bonne Bière», «le Cosa Nostra», «le Comptoir Voltaire» και «la Belle équipe», και τέλος, το Μπατακλάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ