Κοσμος

Η μουσική επέστρεψε στο Μπατακλάν με ενός λεπτού σιγή (εικόνες)

Τι είπε ο Στινγκ ανοίγοντας την πρώτη συναυλία ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάθε παιδί μου γράμματα - Κώστας Τσάκωνας

Ο ιστορικός χώρος συναυλιών του Παρισιού άνοιξε ξανά τις πόρτες του και γέμισε με κόσμο, ένα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή 90 ανθρώπων και άλλαξε για πάντα την καθημερινότητα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Βρετανός τραγουδιστής Στινγκ, ο πρώην frontman των Police, ανέβηκε στη σκηνή του Μπατακλάν, χαιρέτισε το κοινό στα γαλλικά και ξεκίνησε τη συναυλία του με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου του 2015. Ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν επίσης επιζώντες της φρίκης της τρομοκρατίας. Συνολικά χάθηκαν 130 ζωές στις επιθέσεις του Παρισιού.

Μπατακλάν

«Αυτή τη βραδιά, πρέπει να συμβιβάσουμε δύο αποστολές : καταρχάς να θυμηθούμε εκείνους που έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, κατόπιν να γιορτάσουμε την ζωή, τη μουσική σε αυτόν τον ιστορικό χώρο», όπου σκοτώθηκαν 90 θεατές πριν από έναν χρόνο, ενώ παρακολουθούσαν μια συναυλία, είπε ο διάσημος καλλιτέχνης προς το πλήθος, μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Στινγκ - Μπατακλάν

Ο Στινγκ ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της πρώτης επετειακής συναυλίας στο Μπατακλάν θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις επιζώντων των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου. «Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ», είπε ο Στινγκ και ξεκίνησε τραγουδώντας την τεράστια επιτυχία του Fragile.

Στινγκ - Μπατακλάν

«Ο Στινγκ είναι κομμάτι της νεότητάς μας. Μεγαλώσαμε με τα τραγούδια του. Ήρθαμε, όμως, κυρίως για να τιμήσουμε το Μπατακλάν», δήλωσε o Στέφανο, ένας από τους χιλιάδες πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα συναυλιών. Ο Νικ Γκάρετ, ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC ανέφερε ότι πέρασε από τρεις ελέγχους ασφάλειας μέχρι να μπει στην αίθουσα και έγραψε στο Twitter: «Η ατμόσφαιρα είναι παράξενη. Το Μπατακλάν ξαναβάφτηκε, ανακαινίστηκε, αλλά ακόμη είναι πολύ έντονος και ζωντανός ο τρόμος της περσινής χρονιάς». 

Στινγκ - Μπατακλάν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ