- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρούγκμαν για νίκη Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα
«Πιστεύαμε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αξιολογούν τους δημοκρατικούς κανόνες και το κράτος δικαίου. Από ό,τι φαίνεται κάναμε λάθος»
«Άνθρωποι σαν και εμένα και πιθανόν και οι περισσότεροι αναγνώστες των The New York Times πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τη χώρα στην οποία ζούμε» σχολίασε σε άρθρο του στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα ο Αμερικανός οικονομολόγος και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, Πολ Κρούγκμαν, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Κρούγκμαν συνεχίζει τονίζοντας ότι «πιστεύαμε ότι οι συμπολίτες μας στο τέλος δεν θα ψήφιζαν υπέρ ενός υποψηφίου που δεν έχει τα προσόντα για μία τόσο καίρια θέση, με ταμπεραμέντο ψυχοπαθούς, τόσο τρομακτικός σχεδόν γελοίος. Πιστεύαμε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αξιολογούν τους δημοκρατικούς κανόνες και το κράτος δικαίου».
Ωστόσο παραδέχεται: «Από ό,τι φαίνεται κάναμε λάθος. Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών, λευκών που ζουν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, δεν συμμερίζονται την ιδέα για το τι πραγματικά είναι η Αμερική. Για αυτούς όλα έχουν να κάνουν με το αίμα και τη γη και τη φυλετική ιεραρχία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που ενδεχομένως να μην συμμερίζονται αυτές τις αντιδημοκρατικές αξίας αλλά που δεν θα ψήφιζαν οτιδήποτε δεν φέρει τη ταμπέλα των Ρεπουμπλικανών».
«Δεν ξέρω πώς θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Είναι η Αμερική ένα αποτυχημένο έθνος και μία αποτυχημένη κοινωνία; Φαίνεται πιθανό. Υποθέτω ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνεχίσουμε, παρά την τρομακτική νύχτα αποκαλύψεων που βιώσαμε» καταλήγει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
Τον κατηγορούσαν για περιστατικά ταπείνωσης και για απειλές απέλασης
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Η φωτιά στο πλοίο τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε
Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.