Κοσμος

Συγκλονιστικό βίντεο: Παιδί στο Χαλέπι κρέμεται από βομβαρδισμένο κτίριο

Δείτε την προσπάθεια διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boy hangs from rubble of building destroyed by airstrike, Aleppo

Λίγο πριν η Ρωσία *προτείνει 8ωρη παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι -και ο OHE να απαντά ότι αυτό δεν φτάνει- ένα παιδί κρέμεται από βομβαρδισμένο κτίριο. 

Είναι ο μοναδικός επιζών καθώς τα πόδια έχουν πιαστεί στα χαλάσματα και το παιδί δεν πέφτει στο κενό. Άμεσα σπεύδει διασωστική ομάδα με γερανό και προσπαθεί να απεγκλωβίσει το αγόρι. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο το αγόρι φοράει μια κίτρινη μπλούζα που γράφει «μην πυροβολείτε»...

Η προσπάθεια των διασωστών έχει αποτέλεσμα και λίγο μετά καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν το αγόρι από τα χαλάσματα. Στην συγκεκριμένη περιοχή του Χαλεπιού που βομβρδίζεται ανηλεώς κατοικούν πάνω από 250.000 άνθρωποι. 

*«Κάθε παύση των εχθροπραξιών είναι θετική για τον πληθυσμό αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να θέσουμε σε λειτουργία τον ανθρωπιστικό μηχανισμό»,  λέει ο ΟΗΕ και ζητά κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον 48 ώρες.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα σταματήσουν τους βομβαρδισμούς το πρωί της Πέμπτης για οκτώ ώρες, για ανθρωπιστικούς λόγους. Θα δημιουργηθούν επίσης διάδρομοι για να απομακρυνθούν από το ανατολικό Χαλέπι άμαχοι, κυρίως οι τραυματίες, και να αποχωρήσουν όσοι αντάρτες το επιθυμούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ