Κοσμος

Η Κλίντον ζήτησε συγγνώμη από τους «αξιοθρήνητους» ψηφοφόρους του Τραμπ

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδισμα στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η προεδρική υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, τους οποίους αποκάλεσε «αξιοθρήνητους σεξιστές, ρατσιστές, ξενοφοβικούς, ομοφοβικούς και ισλαμοφοβικούς». Ωστόσο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την επιθετική γραμμή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε ότι δεν θα πάψει να μάχεται κατά της «μισαλλοδοξίας και της ρατσιστικής ρητορικής».

Από την πλευρά του, ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας και προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών απάντησε ότι η Κλίντον «προσέβαλε εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους».

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ έναντι της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, ενώ σε δύο σημαντικές πολιτείες όπως το Οχάιο και τη Φλόριντα οι δύο διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας δίνουν μια αμφίρροπη μάχη.

Η ατάκα «αξιοθρήνητοι» της Χίλαρι Κλίντον οδήγησε σε αναπόφευκτες συγκρίσεις με τη δήλωση του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ το 2012, όταν είχε πει ότι το 47% των Αμερικανών που ζει με το επίδομα ανεργίας ψηφίζει Μπαράκ Ομπάμα.

Πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι η δήλωση Κλίντον δεν απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της, αλλά το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να πείσει να την στηρίξουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι έχουν τη δύναμη να κρίνουν ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η δήλωση Κλίντον έχει χάσταγκ #BasketOfDeplorables με χιλιάδες Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους να εξαπολύουν μύδρους κατά της πρώην υπουργού Εξωτερικών στα social media.