Κοσμος

Η προσφυγοπούλα που έκλαψε μπροστά στη Μέρκελ πήρε άδεια παραμονής

Έως τον Οκτώβριο του 2017

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ungekürzt: Angela Merkel konfrontiert mit weinendem Flüchtlingsmädchen (NDR)

Η 14χρονη Ριμ Σαχουίλ από την Παλαιστίνη έγινε παγκοσμίως γνωστή τον περασμένο Ιούλιο, όταν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής είχε βάλει τα κλάματα, αφού η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ της απάντησε στην αιτίασή της για άδεια παραμονής για εκείνη και την οικογένειά της, πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί.

Τότε, η Μέρκελ, αμήχανη, πλησίασε τη Σαχουίλ και τη χάιδεψε στην πλάτη, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους επικριτές της που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας.

Ένα βιντεοκλίπ από το στιγμιότυπο αυτό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιούργησε το hashtag #merkelstreichelt (μέρκελχάδια).

Στη Ριμ και την οικογένειά της δόθηκε σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων, άδεια παραμονής μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την Bild, η οποία επικαλείται το γραφείο μετανάστευσης στην πόλη Ροστόκ της βόρειας Γερμανίας.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας ότι η Ριμ διαπρέπει στο σχολείο και ότι οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ