- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν ζητάει συγγνώμη από τη Ρωσία
«Δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν... διότι κάναμε το καθήκον μας»
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους. Μετά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες είπε ότι «Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητά να απολογηθούμε, διότι κάναμε το καθήκον μας», προειδοποιώντας ότι τέτοια περιστατικά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, όσο η Ρωσία και ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριστά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
«Κανένας τούρκος πρωθυπουργός, κανένας πρόεδρος, καμία αρχή δεν θα ζητήσει συγγνώμη...για το γεγονός ότι κάναμε το καθήκον μας», τόνισε ο Νταβούτογλου. «Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας», δήλωσε και πρόσθεσε.«Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση».
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε από την πλευρά του ότι όλες οι χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση του εναέριου χώρου της και ανησυχούν για την αυξημένη παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή, αλλά η έμφαση δίνεται στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.