Κοσμος

Ένα ακόμα ψέμα που έκανε το γύρο του κόσμου: Η πράσινη πισίνα του Ρίο έχει το ίδιο χρώμα εγκατάλειψης της Αθήνας του 2004 (εικόνες)

Ο Independent αποκαθιστά την αλήθεια, αλλά το viral έγινε…

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135518-309506.jpg

Η φωτογραφία που συγκρίνει το ξαφνικό πράσινο χρώμα που απέκτησε η ολυμπιακή πισίνα του Ρίο στο κολυμβητήριο «Μαρία Λενκ» με την εγκαταλελειμμένη πισίνα της Αθήνας από τους Αγώνες του 2004 έκανε το γύρο του διαδικτύου, ή όπως είθισται να λέγεται αλλιώς, έγινε viral.

image

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης reddit και όπως υπογραμμίζει ο βρετανικός Independent είναι όλως διόλου παραπλανητική…

image

Τα νερά στην πισίνα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πράγματι άλλαξαν χρώμα. Πρασίνισαν για άγνωστο ακόμα λόγο… Σήμερα η εν λόγω πισίνα του Ρίο έκλεισε, γεγονός που κάνει πολλούς αθλητές να ανησυχούν για την ποιότητα των υδάτων κι αν υπάρχει φόβος για την υγεία τους.

Η πισίνα στην Αθήνα που κατασκευάστηκε το 2004 χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και τα νερά της είναι… μπλε. «Η πισίνα είναι ανοικτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή και το 2011 διενεργήθηκαν εκεί οι κολυμβητικοί αγώνες των Special Olympics», σημειώνει ο ιστότοπος. Αυτή η φωτογραφία είναι του 2012. 

image

Φυσικά η πισίνα όνειδος από τα χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι εκείνη που κάποτε απολάμβαναν οι αθλητές στο ολυμπιακό χωριό.

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.