Κοσμος

Γεροβασίλη: Τέλη της εβδομάδας η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι στα τέλη της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17.

Η πρόταση, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015».

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρόταση να ψηφιστεί μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι «η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι κριτήριο των κομμάτων πρέπει να είναι «η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό», ενώ εκτόξευσε βολές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».