COVID 19

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων - Εντός της ημέρας ανακοινώνονται μέτρα

Ανήσυχοι οι γονείς μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προβληματισμός επικρατεί για το άνοιγμα των σχολείων
Προβληματισμός επικρατεί για το άνοιγμα των σχολείων © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Έξαρση κορωνοϊού και γρίπης: Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων - Ανήσυχοι οι γονείς

Προβληματισμένοι είναι πολλοί γονείς μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης, γεγονός που τους κάνει πιο επιφυλακτικούς με το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Κάποιοι από αυτούς, εξετάζουν μάλιστα να τα στείλουν με self test, ακόμη και με μάσκα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Action 24, ιδιαίτερα ασφυκτικές είναι οι πιέσεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας αφού κάθε 24ωρο καταφθάνουν σε αυτά πάνω από 1.000 παιδιά, ενώ η αναμονή είναι περισσότερη από 8 ώρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 3 Ιανουαρίου στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύονταν 25 παιδιά με κορωνοϊό, 10 με γρίπη και 7 με RSV.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy58p3zo8ur5)

Έξαρση κορωνοϊού και γρίπης: Ανακοινώσεις σήμερα από τον ΕΟΔΥ

Μέτρα προστασίας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα μετά την εορταστική περίοδο. Την ανακοίνωση αυτή έκανε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης.

Σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορονωϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Η κ. Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy5pnz9zprxd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ