- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
New York Post: Ο Ινφαντίνο παρακαλεί τον Τραμπ να σώσει τη θέση του στην προεδρία της FIFA
Ο 56χρονος Ελβετο-ιταλός νιώθει «απομονωμένος» από τη... χιονοστιβάδα αρνητικής κάλυψης των ΜΜΕ
O Ινφαντίνο έχει επανειλημμένα προσπαθήσει -χωρίς επιτυχία- να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θέλει η κυβέρνηση Τραμπ να τον βοηθήσει να παραμείνει στην προεδρία της FIFA κι έχει προγραμματίσει σήμερα ιδιωτικές συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων να παραιτηθεί, λόγω του σχεδίου του να πουλήσει μερίδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του Τζος Κούσνερ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας New York Post.
Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν ότι ο Ινφαντίνο θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κορυφαίο Αμερικανό διπλωμάτη.
Πάντως, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα παγκόσμιας δημόσιας διπλωματίας, Ντίλαν Τζόνσον, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να μιλήσει ο Ρούμπιο με τον Ινφαντίνο και πως δεν θα γίνει κάποια κλήση σήμερα το πρωί.
«Ήθελε να μιλήσει διαδικτυακά με τον υπουργό και να συζητήσουν για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει μια μορφή ήπιας ισχύος για την Αμερική» δήλωσε μια πηγή για την υπόθεση και συμπλήρωσε: «Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για την προστασία της θέσης του. Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο σε αυτό το σημείο».
Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο 56χρονος Ελβετο-ιταλός νιώθει «απομονωμένος» από τη... χιονοστιβάδα αρνητικής κάλυψης των ΜΜΕ. «Αναζητά αξιόλογους συμμάχους για να τον υποστηρίξουν δημόσια» είπε αυτό το άτομο.
Η New York Post ζήτησε από τη FIFA και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να σχολιάσουν την υπόθεση.
Πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο 56χρονος Ινφαντίνο έχει επανειλημμένα προσπαθήσει -χωρίς επιτυχία- να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 80χρονο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, από τότε που το σχέδιό του να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ποδοσφαίρου σε ιδιώτες επενδυτές κατέρρευσε την Παρασκευή (31/7), καθώς το εν λόγω πλάνο έγινε αντικείμενο... κατακραυγής από σχεδόν όλες τις ομοσπονδίες παγκοσμίως.
Το σχέδιο αυτό έχει επίσης προκαλέσει μια ανοιχτή εξέγερση κατά της ηγεσίας του στον οργανισμό με έδρα τη Ζυρίχη, με ένα στέλεχος της FIFA να λέει στη New York Post ότι οι αξιωματούχοι θέλουν να απομακρύνουν τον Ινφαντίνο από την προεδρία, στο πλαίσιο ενός κινήματος που έχει το προσωνύμιο «Project Kill The Monster» (σ.σ. Σχέδιο Σκότωσε Το Τέρας).
Ο διευθύνων σύμβουλος της FIFA, Κέβιν Λαμούρ, δήλωσε στο Associated Press την Παρασκευή ότι ένιωθε «εξαπατημένος» από τις ενέργειες του Ινφαντίνο, λέγοντας ότι δεν γνώριζε τις μυστικές συνομιλίες.
Το ματαιωμένο σχέδιο θα οδηγούσε στη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής με την επωνυμία FIFA Forward Enterprise για τη διαχείριση της νέας επιχείρησης. Η Thrive Capital, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που διευθύνεται από τον Τζος Κούσνερ, τον νεότερο αδελφό του γαμπρού του Προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ, θα είχε αποκτήσει μερίδιο 20% στην επιχείρηση για λίγο πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το σχέδιο, για το οποίο έκαναν πρώτοι αναφορά οι Times του Λονδίνου, εξόργισε τους επικεφαλής του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το πληροφορήθηκαν από δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
Η UEFA, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ψήφισε ομόφωνα στις 30 Ιουλίου να μποϊκοτάρει όλες τις διοργανώσεις που διοργανώνονται από τη FIFA, συμπεριλαμβανομένου του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, το οποίο πρόκειται να συνδιοργανώσουν Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο το 2030.
Η ψηφοφορία έθεσε το ζήτημα της άνευ προηγουμένου προοπτικής δύο διοργανώτριες χώρες να μποϊκοτάρουν το «δικό τους» Μουντιάλ, στερώντας παράλληλα από τη διοργάνωση «αστέρια» όπως ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κιλιάν Εμπαπέ, και το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, από την Ισπανία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δηλώσεις ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ναϊμέγκεν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμαθαν τους αντιπάλους τους στα playoffs σε Champions, Europa και Conference League.
Ο 56χρονος Ελβετο-ιταλός νιώθει «απομονωμένος» από τη... χιονοστιβάδα αρνητικής κάλυψης των ΜΜΕ
Σε περίπτωση πρόκρισης επί της ΤΣΣΚΑ 1948
Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι εξελίσσεται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές περιόδους για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Πότε θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση
Πότε θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας
Ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα
Έμαθε τον δρόμο που οδηγεί στη League Phase
Ο 18χρονος διεθνής Έλληνας εξτρέμ βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Βεστφαλία
Ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο του αφιερώματος
Οι δύο ελληνικές ομάδες περιμένουν τους επόμενους αντιπάλους τους
Στη Νιόν στρέφεται το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου
Μετά το χρυσό στο Τεχνικό οι αδερφές Αλεξανδρή κέρδισαν και στο Ελεύθερο Ντουέτο
Ο Ινφαντίνο απέσυρε το σχέδιο για την «πώληση» του Μουντιάλ μετά από πιέσεις
Ο ισχυρός άνδρας της FIFA κάνει στροφή 180 μοιρών μετά τις αντιδράσεις
Πού θα παίξει τελικά ο Κροάτης φόργουορντ;
Πότε είναι οι δύο αναμετρήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.