- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπουλντόζες στον Βοτανικό: Ξεκίνησε η νέα φάση της Διπλής Ανάπλασης για τον Παναθηναϊκό
Επίσημη έναρξη της δεύτερης φάσης του project - Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα
Ξεκίνησαν οι εργασίες στον Βοτανικό με τις πρώτες μπουλντόζες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.
Η επίσημη εκκίνηση της δεύτερης φάσης του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης με τις εργασίες ανέγερσης (και) των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/10).
Αφού ολοκληρώθηκαν πλέον όλες οι διαβουλεύσεις για τις τελικές μελέτες (με πάνω από 100 αλλαγές απ’ την πλευρά του Α.Ο.) και «κλείδωσε» το θέμα της χρηματοδότησης του έργου από την ΑΕΠ Ελαιώνα (η οποία πρέπει να καταβάλλει το κόστος βάσει Προεδρικού Διατάγματος) στα 30 με 35 εκατ. ευρώ, μπήκαν στο οικόπεδο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού οι πρώτες μπουλντόζες.
Με την έκδοση της άδειας εκσκαφών το πρώτο κομμάτι των εργασιών θα αφορά τη βελτίωση του εδάφους. Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει και το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού έχει ολοκληρώσει εδώ και καιρό τις χωματουργικές εργασίες, όμως κρίθηκε από τον μηχανικό πως πρέπει να υπάρξει έξτρα ενίσχυση του εδάφους, όπως έγινε και στην ποδοσφαιρική αρένα.
Στην περιοχή του Βοτανικού έδωσαν το «παρών» το πρωί της Παρασκευής (10/10) οι εμπλεκόμενοι φορείς στο πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης». Συγκεκριμένα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Contract Manager της ΤΕΡΝΑ Νίκος Φωτιάδης, ο αρχιτέκτονας της ποδοσφαιρικής αρένας Νίκος Σιαπκαράς και ο εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνα Ιωάννης Γκάνος.
Πήγαν στο οικόπεδο που θα ανεγερθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με ειδικό όχημα και είδαν το χώρο όπου ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, ενώ έκαναν μία αξιολόγηση της μεγάλης προόδου που υπάρχει στην ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Στο εργοτάξιο της ποδοσφαιρικής αρένας του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, τα πάντα προχωρούν πλέον με πολύ σταθερό ρυθμό. Ο δε Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στα social media (μετά την πρωινή επίσκεψη) επισήμανε την πρόοδο των εργασιών και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Α.Ο. κι όσα προχωρούν πλέον στο πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Χάρη Δούκα:
«Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά στον Βοτανικό! Έπεσε η πρώτη πλάκα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Διακρίνονται ήδη οι βάσεις στήριξης για τις κερκίδες στο βορειοδυτικό τμήμα. Μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου επισκεφθήκαμε σήμερα τον χώρο και τον ενημέρωσα αναλυτικά για τις εργασίες, οι οποίες "τρέχουν" με πυρετώδεις ρυθμούς. Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι πρόδρομες εργασίες για τον Ερασιτέχνη. Προχωράμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική κόντρα στην Τσέλιε, την οποία «σκόρπισε» με 4-0 και είναι ένα βήμα πριν τα προημιτελικά του Conference League
Πέταξε ξανά στη στρατόσφαιρα ο Μόντο
Η Μονακό των πολλών προβλημάτων έκανε την έκπληξη
Χαμηλές πτήσεις για τον Manolo στο...σπίτι του Ντουπλάντις
Ο Παναθηναϊκός του Μπενίτεθ λύγισε την Μπέτις και πάει στην Ανδαλουσία με προβάδισμα πρόκρισης
Ο Μαροκινός στράικερ συμφώνησε σε όλα και θα συνεχίσει να φοράει τα ερυθρόλευκα
Το απίθανο βίντεο της ισπανικής ομάδας πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό
Δεν θα παίξει κόντρα στη Μιρασόλ
Τα κανάλια και οι ώρες των αγώνων
Ακόμα μία πλούσια σε θέαμα βραδιά
Η ΑΕΚ συνεχίζει το σερί των νικών της στο ΒCL, επικρατώντας αυτή τη φορά της Τόφας στη Sunel Arena με 96-88
Οι δύο φίλοι θα…αναμετρηθούν αύριο στην Ουψάλα της Σουηδίας
Ραντεβού στο πεζοδρόμιο!
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα
Το «τριφύλλι» είχε κατεβάσει το λάβαρο του Μποτιρόγκα ως διαμαρτυρία για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Λίγη ώρα αφού, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ο Σπανούλης είπε αντίο στην ομάδα του Πριγκιπάτου
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες: ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.