Αθλητισμος

Κοσμογονική αλλαγή στο ποδόσφαιρο - Ανακοινώνεται η μπλε κάρτα

Νέα δεδομένα με το σύστημα των προσωρινών αποβολών - Οι λεπτομέρειες του σχεδίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποδόσφαιρο: Ανακοινώνεται η προσωρινή αποβολή με μπλε κάρτα - Ρεπορτάζ του Sky News για τις αποφάσεις του IFAB.
Μετά την κίτρινη και την κόκκινη, η μπλε κάρτα ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της στα ποδοσφαιρικά γήπεδα © Eurokinissi/Klodian Lato

Ποδόσφαιρο: Ανακοινώνεται η προσωρινή αποβολή με μπλε κάρτα - Ρεπορτάζ του Sky News για τις αποφάσεις του IFAB.

Ένα βήμα πριν από μια κοσμογονική αλλαγή βρίσκεται το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την Telegraph και το Sky News, η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (IFAB) έχει ήδη υπογράψει τα έγγραφα για την εισαγωγή των προσωρινών δεκάλεπτων αποβολών.

Ποδόσφαιρο: Ανακοινώνεται η προσωρινή αποβολή με μπλε κάρτα - Ρεπορτάζ του Sky News για τις αποφάσεις του IFAB.
Με τη μπλε κάρτα, οι διαιτητές θα μπορούν να στείλουν στον πάγκο για διάστημα δέκα λεπτών έναν ποδοσφαιριστή © Eurokinissi/Ραφαήλ Γεωργιάδης

Οι δεκάλεπτες αποβολές θα εισαχθούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εάν δοθεί το πράσινο φως στα σχέδια των υπευθύνων για τη διαμόρφωση κανόνων, σύμφωνα με το Sky Sports News.

Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (IFAB) θα δημοσιεύσει τα αναλυτικά πρωτόκολλα για τις δοκιμές την Παρασκευή, αναφέρει το δημοσίευμα, με τη νέα απόφαση να αναμένεται να περιλαμβάνει τη χρήση μπλε καρτών.

Μπλε κάρτες: Τι αλλάζει στο ποδόσφαιρο

Οι μπλε κάρτες θα δίνουν στους διαιτητές τη δυνατότητα να αποβάλουν παίκτες για 10 λεπτά για διαφωνία ή κυνικά φάουλ, κάτι που ισχύει στο πόλο και το ράγκμπι.

Δύο μπλε κάρτες θα είχαν ως αποτέλεσμα την αποβολή του παίκτη για το υπόλοιπο του αγώνα, όπως και μια μπλε και μια κίτρινη κάρτα.

Η IFAB πρόκειται να δώσει το πράσινο φως για την εκτεταμένη δοκιμή προσωρινών αποβολών στην ετήσια συνεδρίασή της στις 2 Μαρτίου στη Γλασκώβη.

Έχουν ήδη γίνει δοκιμές στο ερασιτεχνικό και νεανικό ποδόσφαιρο τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ουαλία και το νομοθετικό σώμα του αθλήματος συμφώνησε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν σε υψηλότερα επίπεδα ποδοσφαίρου.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν επίσης υποστηρίξει μια προτεινόμενη δοκιμή, σύμφωνα με την οποία μόνο ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να πλησιάσει τον διαιτητή σε ορισμένες σημαντικές φάσεις του παιχνιδιού.

Ο αθλητικός ανταποκριτής του Sky News, Ρο Χάρις, αναφέρει ότι οι προσωρινές αποβολές θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στο Κύπελλο Αγγλίας, σε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο ποδόσφαιρο από την εισαγωγή των κόκκινων και κίτρινων καρτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

Οι μπλε κάρτες έχουν ήδη δοκιμαστεί σε χαμηλότερες κατηγορίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και απομένει να διαπιστωθεί εάν η χρήση τους θα υιοθετηθεί στους αγώνες πρωταθλητισμού.

(Με πληροφορίες του Sky News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ