Αθλητισμος

Πέθανε Ισπανός αναβάτης του Ράλι Ντακάρ που είχε τραυματιστεί σοβαρά

H μοτοσυκλέτα ήταν το χόμπι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Ντακάρ: Πέθανε Ισπανός αναβάτης που είχε τραυματιστεί
© TwinTrail Racing/Χ

Ράλι Ντακάρ: Νεκρός ο Ισπανός αναβάτης Κάρλες Φαλκόν - Είχε τραυματιστεί σοβαρά 

Ο αναβάτης Κάρλες Φαλκόν ο οποίος είχε τραυματιστεί άσχημα στο 2ο σκέλος του φετινού Ράλι Ντακάρ έχασε τη μάχη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα του. 

Ο Ισπανός αναβάτης του Ντακάρ νοσηλευόταν σε κώμα

Ο Καταλανός συμμετείχε για 2η φορά στο Dakar, όταν έπεσε άσχημα, 15 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής των 463 χιλιομέτρων. Με την άφιξη των ιατρών δεν είχε σφυγμό και χρειάστηκε ανάνηψη, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Ριάντ. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό οίδημα καθώς και πέντε σπασμένα πλευρά, κάταγμα στον αριστερό καρπό και σπασμένη κλείδα. Ο Φαλκόν νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου κρατήθηκε σε τεχνητό κώμα, ενώ οι γιατροί συνέχισαν τις εξετάσεις.

Σε ανακοίνωση που επιβεβαίωσε τον θάνατό του, η ομάδα ανέφερε: «Τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, ο Κάρλες Φακόν μας άφησε. Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η νευρολογική βλάβη που προκλήθηκε από την καρδιοαναπνευστική ανακοπή τη στιγμή του ατυχήματος ήταν μη αναστρέψιμη. Ο Kάρλες ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, πάντα δραστήριος, που απολάμβανε με πάθος ό,τι έκανε, ειδικά τις μοτοσυκλέτες. Μας άφησε κάνοντας κάτι που ήταν το όνειρό του, αγωνιζόμενος στο Ντακάρ. Πρέπει να τον θυμόμαστε για το χαμόγελό του και για την χαρά που δημιουργούσε σε όλους. Ήταν μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, από εκπαίδευση. Εκπαιδευτής μοτοσυκλετών και ταξιδιωτικός οδηγός μοτοσυκλετών από πάθος. Υπάρχουν πολλοί που έμαθαν στο πλευρό του. Δίδασκε με υπομονή, ενέργεια και χαρά, έκανε τους πάντες να απολαμβάνουν τη μοτοσυκλέτα. Από την οικογένεια και την ομάδα, ζητάμε, παρακαλώ, να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα των πράξεων αποχαιρετισμού που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Rally Dakar 2024 - Πέθανε ο Ισπανός αναβάτης Carles Falcon που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο 2ο σκέλος
© EPA / MAURIZIO BRAMBATTI

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ