Αθλητισμος

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

«Έχω ακόμα ένα χρόνο ζωής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο
Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο © EPA

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο - Γνωστοποίησε πως έχει έναν χρόνο ζωής ακόμα

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και έχει «μόνο λίγους μήνες ζωής».

«Πρέπει να παλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο» ανέφερε ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας σημειώνοντας πως φοβάται ότι έχει ένα χρόνο ζωής ή «στη χειρότερη περίπτωση λίγο λιγότερο».

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι καλή. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ». Ερωτηθείς ποια είναι η πρόγνωση σημείωσε ότι έχει «ίσως στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο, στη χειρότερη λίγο λιγότερο, ή στην καλύτερη περίπτωση ίσως και περισσότερο. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι».

«Μπορείς να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Δες τα θετικά στα πράγματα, μην κυλιέσαι στις αντιξοότητες, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αντιξοότητα φυσικά, αλλά κάνε κάτι καλό από αυτές», σημείωσε για την κατάστασή του και πρόσθεσε πως κατέρρευσε ξαφνικά ενώ πήγαινε για τρέξιμο 5 χιλιομέτρων. Μετά την επίσκεψή του στον γιατρό αποδείχθηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε επίσης καρκίνο.

Να θυμίσουμε πως ο Σβεν Γκόραν Έρικσον στην πλούσια καριέρα του έχει κάτσει στον πάγκο της IFK Gothenburg, της Μπενφίκα, της Ρόμα, της Φιορεντίνα, της Σαμπντόρια, της Λάτσιο, της Μάντσεστερ Σίτι και της Λέστερ. Διετέλεσε επίσης προπονητής του Μεξικού, της Ακτής Ελεφαντοστού και των Φιλιππίνων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ