Αθλητισμος

Επέστρεψαν στην Ελλάδα φέρνοντας μετάλλια Τεντόγλου, Καραλής, Ανδρικόπουλος

Στιγμιότυπα από την άφιξη της εθνικής ομάδας στίβου από την Κωνσταντινούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η ελληνική αποστολή – Μετάλλια για τους Τεντόγλου, Καραλή, Ανδρικόπουλο.
Νίκος Ανδρικόπουλος, Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής επιδεικνύουν τα μετάλλια που κέρδισαν στο 38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης © Θανάσης Δημόπουλος/Eurokinissi

38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η ελληνική αποστολή - Μετάλλια για τους Τεντόγλου, Καραλή, Ανδρικόπουλο.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου η εθνική ομάδα στίβου ανδρών - γυναικών, που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

H ελληνική αποστολή είχε στις αποσκευές της και τρία μετάλλια, με τα οποία πόζαραν κατά την επιστροφή τους στο «Ελ. Βενιζέλος» οι αθλητές μας Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στο μήκος, ο Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν - ασημένιο) και ο Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ - ασημένιο).

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Μίλτος Τεντόγλου τόνισε ότι ο στόχος του είναι πλέον τα 8.70 μέτρα, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι διπλοτσέκαρε τα παπούτσια του πριν τον τελικό.

Όσο για το πώς αισθάνεται που πήρε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, δήλωσε: «Είμαι περήφανος για αυτό που κατάφερα. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μου για αυτούς τους αγώνες. Είμαι αθλητής αγώνων. Μου αρέσουν τα μετάλλια και οι επιδόσεις και πάντα κυνηγώ το καλύτερο».

38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη η ελληνική αποστολή – Μετάλλια για τους Τεντόγλου, Καραλή, Ανδρικόπουλο.
Οι Έλληνες αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο 38ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου © Θανάσης Δημόπουλος/Eurokinissi

38ο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα

Με απολογισμό τρία μετάλλια (11η θέση στον τελικό πίνακα μεταλλίων) ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή τις υποχρεώσεις της στο 38ο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqz8vye7e6i1)

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο, γράφοντας Ιστορία στον ευρωπαϊκό κλασσικό αθλητισμό, καθώς έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου τρεις διαδοχικές φορές. Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έφερε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση, αργυρής απόχρωσης, με άλμα στα 16,58μ. στο τριπλούν, το οποίο του χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 🇬🇷 Η Εθνική ομάδα στίβου επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, έχοντας...

Posted by Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων on Monday, March 6, 2023

OΕμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών με άλμα στα 5,80μ. Ο άλτης του Χάρη Καραλή ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τρίτο και τελευταίο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Συνολικά, η χώρα μας έχει κατακτήσει 37 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, εκ των οποίων 8 χρυσά, 17 ασημένια και 12 χάλκινα, σε σύνολο 15 διοργανώσεων, όπου αθλητής ή αθλήτρια κατάφερε να έχει παρουσία στο βάθρο των νικητών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ