Αθλητισμος

Οι Έλληνες Olympians εκπαιδεύουν τις νέες γενιές αθλητών - Το πρωτοποριακό πρόγραμμα παγκόσμιας εμβέλειας

Ξεκινά από την Ελλάδα το πρόγραμμα που θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη αθλητική ανάπτυξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Έλληνες Olympians εκπαιδεύουν τις νέες γενιές αθλητών - Παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοπόρο πρόγραμμα αθλητικής ανάπτυξης ξεκινά από την Ελλάδα.
Ένα νέο πρόγραμμα ολοκληρωμένης αθλητικής ανάπτυξης ξεκινά από την Ελλάδα © Unsplash

Οι Έλληνες Olympians εκπαιδεύουν τις νέες γενιές αθλητών - Παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοπόρο πρόγραμμα αθλητικής ανάπτυξης ξεκινά από την Ελλάδα.

Σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας τους, η World Academy of Sport (WAoS), μέσω του Κέντρου Σπουδών της για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), υπογράφουν Μνημόνιο Συναντίληψης την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, και ώρα 12.00, σε ειδική εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) στο Χαλάνδρι.

Η συνεργασία των δύο φορέων αφορά στην υλοποίηση ενός πρωτοπόρου προγράμματος παγκόσμιας εμβέλειας που ξεκινά από την Ελλάδα και θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη αθλητική ανάπτυξη και ισορροπημένη σταδιοδρομία των νέων αθλητών και αθλητριών.

Με βάση αυτό, Έλληνες και Ελληνίδες Olympians, αλλά και Paralympians, θα εκπαιδευτούν και πιστοποιηθούν από την WAoS, ώστε να συμβάλλουν ως εκπαιδευτές στην εφαρμογή του σε αθλητές και αθλήτριες από όλα τα αθλήματα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αυτό, που φέρει τον τίτλο «Πιστοποιητικό Αθλητή», είναι ένα διεθνές, καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους αθλητές, ηλικίας γυμνασίου και λυκείου, που φιλοδοξεί να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πλαίσιο βασικών γνώσεων σχετικά με ότι συνιστά την ιδιότητα «αθλητής».

Οι Έλληνες Olympians εκπαιδεύουν τις νέες γενιές αθλητών - Παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοπόρο πρόγραμμα αθλητικής ανάπτυξης ξεκινά από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από ομάδα ειδικών (υπευθύνους Αθλητικής Ανάπτυξης σε Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες) και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που μέχρι τώρα έλειπε από τη «φαρέτρα» των αθλητών, αφού περιλαμβάνει ενότητες όπως δημιουργία και διαχείριση υποστηρικτικού δικτύου, διαχείριση προσωπικής εικόνας, θέματα αθλητικής ακεραιότητας, Ολυμπιακές αξίες και προετοιμασία για τη ζωή μετά την αθλητική σταδιοδρομία.

Η πραγματοποίηση του προγράμματος βασίζεται στην απόφαση της Παγκόσμιας Ακαδημίας Αθλητισμού (World Academy of Sport - WAoS) και της Παγκόσμιας Ένωσης των Olympians (World Olympians Association - WOA) να επεκτείνουν την από ετών υφιστάμενη συνεργασία τους σε παγκόσμιο επίπεδο για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, τα οποία θα υλοποιούνται με τη ενεργή συμμετοχή Olympians ως εκπαιδευτών.

Το «Πιστοποιητικό Αθλητή» θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, αφού κρίθηκε ότι η χώρα μας αποτελεί ιδανική αφετηρία για την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, που βασίζεται στις αξίες του αθλητισμού και στην ενίσχυση της έννοιας του αθλητή, ενώ η ύπαρξη οργανωτικής δομής της WAoS στην Ελλάδα και η έντονη δραστηριοποίηση της ΕΣΟΑ ως μέλος της WOA και ως ο αναγνωρισμένος από αυτήν οργανισμός που εκπροσωπεί τους Έλληνες και Ελληνίδες Olympians, εγγυώνται την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, η οποία και θα αποτελέσει πρότυπο για την περαιτέρω εφαρμογή του σε άλλες χώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ