Αθλητισμος

Πρόστιμο της Κίνας στον πρώην αστέρα του ΝΒΑ Τζέρεμι Λιν για την κριτική στα περιοριστικά μέτρα

To βίντεο που ανέβασε ο μπασκετμπολίστας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Tζέρεμι Λιν
Ο Τζέρεμι Λιν © Getty Images/Ideal Image

Τζέρεμι Λιν: Πρόστιμο από την Κίνα λόγω σχολίων για την covid-19

Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Τζέρεμι Λιν, ο οποίος αγωνίζεται σε κινεζική ομάδα, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 γουάν (1.400 δολάρια) για «ανάρμοστα σχόλια» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει το Πεκίνο κατά της covid-19. 

Ο Λιν, ο οποίος αγωνίζεται για την ομάδα μπάσκετ Loong Lions Basketball Club έκανε –σύμφωνα με τις αρχές– «ανάρμοστα σχόλια για τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου καραντίνας», όπου η ομάδα έμεινε πριν από έναν αγώνα. «Το πιστεύεις ότι είναι αίθουσα γυμναστικής;», φέρεται να δήλωσε ο Λιν και συμπλήρωσε «Τι σκουπίδια είναι αυτά;». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι το βίντεο διαγράφηκε αφού διευκρινίστηκε η κατάσταση. Το ξενοδοχείο χρησιμοποιήθηκε μόνο για μία σύντομη διαμονή που απαιτείται από τους κανονισμούς.

Ο Λιν, που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια από γονείς από την Ταϊβάν, ήταν ο πρώτος Αμερικανός κινεζικής ή ταϊβανέζικης καταγωγής που έπαιξε στο ΝΒΑ. Ο Λιν έπαιξε για τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς της Καλιφόρνια το 2010, προτού ενταχθεί στους Νιου Γιορκ Νικς τη σεζόν 2011-12. Έγινε ο πρώτος Ασιάτης Αμερικανός που κατέκτησε πρωτάθλημα ΝΒΑ με τους Τορόντο Ράπτορς το 2019. Έπαιξε για τους Beijing Ducks το 2019 πριν ενταχθεί στους Loong Lions.

Κίνα: Νέα ελαφρά μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού – Επίκειται χαλάρωση μέτρων

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ελαφρά μείωση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε 24ωρη βάση, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, κάνοντας λόγο για 34.980 μολύνσεις, 4.278 με συμπτώματα της COVID-19 και 30.702 ασυμπτωματικές, που μετρούν χωριστά.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, επίσης για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παρέμεινε αμετάβλητος, στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 327.964 μολύνσεων με συμπτώματα, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Η μείωση των κρουσμάτων ανακοινώθηκε παρότι οι αρχές χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα και αναμένεται να ανακοινώσουν νέα πρωτόκολλα καραντίνας τις επόμενες ημέρες, έπειτα από διαδηλώσεις κι επεισόδια σε μεγάλα αστικά κέντρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ