Αθλητισμος

Κατάρ προς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα: «Ελάτε στο Μουντιάλ, μην περιμένετε όμως να αλλάξουμε στάση»

«Η Δύση δεν μπορεί να μας υποδείξει τι πρέπει να πιστεύουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το περιβραχιόνιο «One Love» για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που απαγορεύτηκε στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ
Το περιβραχιόνιο «One Love» για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα που απαγορεύτηκε στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ © Twitter

Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο στόχαστρο

Μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ μπορούν να έρθουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, αλλά η Δύση δεν μπορεί να «υπαγορεύσει» στους Καταριανούς τι πρέπει να πιστεύουν. Αυτό δήλωσε σήμερα Τετάρτη (30/11) ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι σχέσεις του Κατάρ με τη Γερμανία δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ φόρεσε περιβραχιόνιο «OneLove» στον αγώνα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας κόντρα στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έχει επικρίνει επίσης την κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ. Ωστόσο, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας για το Κατάρ δεν εμπόδισε το Βερολίνο να υπογράψει συμφωνία για να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από την Ντόχα εν μέσω ενεργειακής κρίσης ελέω ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Δεν αλλάζει θέση το Κατάρ για την ομοφυλοφιλία - Το μήνυμα στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

«Εάν θέλουν να επισκεφθούν το Κατάρ, δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα με αυτό» ισχυρίστηκε ο υπουργός Ενέργειας Σαάντ Σερίντα Αλ-Κααμπί για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Δύση θέλει να «υπαγορεύει αυτό που επιθυμεί» στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

«Εάν θέλετε να με αλλάξετε ούτως ώστε να πω ότι πιστεύω στην (κοινότητα) ΛΟΑΤΚΙ+, ότι η οικογένειά μου θα πρέπει να είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τους ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα μου, να αλλάξω τη νομοθεσία μου και τους ισλαμικούς νόμους προκειμένου να ικανοποιήσω τη Δύση, τότε αυτό δεν είναι αποδεκτό» κατέληξε με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση από τον καταριανό υπουργό έγινε στον απόηχο της «εισβολής» υποστηρικτή των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTQI σε αγώνα του Μουντιάλ.

Qatar World Cup Fan Jump to Stadium 🚓🏟️#shorts #trending #worldcup2022 #qatar #viral #football

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ