Αθλητισμος

Η Nike ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Ίρβινγκ μετά τα αντισημιτικά σχόλιά του

H ομάδα του τον είχε θέσει εκτός για 5 αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαμός με Ίρβινγκ στο NBA: Οι Νετς τον έθεσαν εκτός ομάδας
Ο Καίρι Ίρβινγκ @ EPA/Ken Norton

Τέλος από την Nike o Κάιρι Ίρβινγκ λόγω αντισημιτικών σχολίων

Ο έμπειρος γκαρντ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με την κίνησή του και μια ημέρα μετά την τιμωρία του από τους Νετς, ήρθε και η διακοπή της συνεργασίας του με τη Nike. Η πασίγνωστη εταιρία αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας της με τον Ίρβινγκ, ενώ όπως ενημέρωσε δεν θα κυκλοφορήσει πλέον το νέο παπούτσι του έμπειρου γκαρντ «Kyrie 8».

«Στη Nike, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους και καταδικάζουμε κάθε μορφή αντισημιτισμού… Είμαστε βαθιά λυπημένοι και απογοητευμένοι από την κατάσταση και τον αντίκτυπό της σε όλους», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Οι Νετς ανακοίνωσαν προχθες ότι ο Ίρβινγκ θα είναι εκτός ομάδας για τουλάχιστον πέντε ματς δίχως να πληρώνεται εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ίρβινγκ ανέβασε στα social media τον τίτλο μιας ταινίας με τίτλο: “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” (Εβραίοι προς Νέγρους. Ξύπνα Μαύρη Αμερική), η οποία περιέχει πολλά αντισημιτικά σχόλια όπως ότι ο εβραϊκός λαός λατρεύει το σατανά και ευθύνεται για τους μαύρους σκλάβους στην Αμερική προερχόμενους από την Αφρική.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το Μπρούκλιν και ο Ίρβινγκ θέλησαν να απολογηθούν για το γεγονός με τον έμπειρο γκαρντ να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. «Γνωρίζω τον αρνητικό αντίκτυπο της ανάρτησής μου στην εβραϊκή κοινότητα και αναλαμβάνω την ευθύνη... Δεν πιστεύω ότι όλα όσα ειπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ ήταν αληθινά ή αντικατοπτρίζουν το ήθος και τις αρχές μου. Είμαι ένας άνθρωπος που μαθαίνει από όλα τα κοινωνικά στρώματα και σκοπεύω να το κάνω με ανοιχτό μυαλό και προθυμία να ακούσω» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ίρβινγκ στην συγκεκριμένη ενημέρωση που ήρθε από την πλευρά των Νετς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ