Αθλητισμος

Έγραψε ιστορία η Αλέξια Πουτέγιας: Κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική φορά τη Χρυσή Μπάλα

Αδιαμφισβήτητη αυτοκράτειρα του γυναικείου ποδοσφαίρου η 28χρονη χαφ της Μπαρτσελόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξια Πουτέγιας: Η 28χρονη Ισπανίδα αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Χρυσή Μπάλα.
Η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα παραλαμβάνει τη Χρυσή Μπάλα στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι © EPA/Mohammed Badra

Αλέξια Πουτέγιας: Η 28χρονη Ισπανίδα αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Χρυσή Μπάλα.

Επιτυγχάνοντας ένα back to back χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου, η Αλέξια Πουτέγιας ανακηρύχθηκε ξανά κορυφαία παίκτρια του πλανήτη, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τη Χρυσή Μπάλα.

Η 28χρονη Ισπανίδα, μεγάλη απούσα του γυναικείου Euro που διεξήχθη το καλοκαίρι στα γήπεδα της Αγγλίας, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού κατά τη διάρκεια υποχρεώσεών της με την Εθνική Ισπανίας, ταξίδεψε στο Παρίσι για να βραβευτεί στη λαμπερή απονομή.

Η Πουτέγιας διατηρεί τον τίτλο της ως η καλύτερη γυναικεία παίκτρια στον κόσμο, αφού οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε ένα ακόμη πρωτάθλημα Ισπανίας, σημειώνοντας 18 γκολ στη διάρκεια της σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε και τους 30 αγώνες πρωταθλήματος της εγχώριας διοργάνωσης, ενώ παράλληλα κατέκτησε το κύπελλο και το σούπερ καπ της Ισπανίας.

Η σεζόν του καταλανικού συλλόγου ωστόσο είχε απογοητευτικό φινάλε, καθώς ηττήθηκε στον τελικό του Champions League γυναικών από τη Λυών, ενώ η Πουτέγιας έχασε και το Euro έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω εδώ», είπε η Αλέξια Πουτέγιας. «Η νίκη πέρυσι με ώθησε να θέλω να γίνω ακόμα καλύτερη. Χωρίς τους συμπαίκτες μου, αυτό δεν θα ήταν δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και το τεχνικό επιτελείο που με βοηθούν να βελτιώνομαι καθημερινά».

Η Μπεθ Μιντ τερμάτισε δεύτερη στις γυναικείες ψηφοφορίες, αφού βοήθησε την Αγγλία να στεφθεί πρωταθλήτρια στο Euro 2022. Η επιθετικός της Άρσεναλ σημείωσε έξι γκολ και έδωσε πέντε ασίστ για να κερδίσει το χρυσό παπούτσι και τα βραβείο της καλύτερης παίκτριας της διοργάνωσης.

Alexia Putellas 2021 Ballon d'Or | Best Goals, Assists, Skills, Passes | Music prod. by FIFTY VINC

Η επιθετικός της Αυστραλίας και της Τσέλσι, Σαμ Κερ, ήρθε τρίτη, μπροστά από τη μέσο της Γερμανίας και της Βόλφσμπουργκ, Λένα Όμπερντορφ.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η συμπαίκτρια της Αλέξια Πουτέγιας στην εθνική Ισπανίας και τη Μπαρτσελόνα, Αϊτάνα Μπονμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αλέξια Πουτέγιας αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα από το 2012 και κατά τη διάρκεια της καριέρας της στις μπλαουγκράνα έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα, καθώς και το Champions League τη σεζόν 2020-21.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ