Αθλητισμος

Εθνική Ελλάδος: Σχετικά βατός αντίπαλος στους «8» του Ευρωμπάσκετ

Ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στους «16»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Ουκρανία
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Ουκρανία © EPA/Daniel Dal Zennaro

Η Εθνική Ελλάδος έμαθε τον αντίπαλό της στους «8» του Ευρωμπάσκετ - Σήμερα κρίνεται ο αντίπαλος στους «16».

Η Εθνική Ελλάδος δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Ευρωμπάσκετ αλλά έχει προκριθεί ήδη και κοιτάζει τις επόμενες φάσεις. Φάσεις αρκετά πιο δύσκολες από τη φάση των ομίλων όπου η Εθνική κυριάρχης. Κυρίως διότι, πλέον, οι ομάδες που προκρίνονται είναι πιο ισχυρές ενώ μείζονος σημασίας ρόλο παίζει και το γεγονός ότι τα ματς είναι νοκ-άουτ. Ήττα σημαίνει και αποκλεισμός για τις ομάδες.

Μπορεί, λοιπόν, να μην ξέρουμε ακόμα τον αντίπαλό μας στους «16» αλλά εάν περάσουμε, γνωρίζουμε πού θα «πέσουμε». Συγκεκριμένα, ο αντίπαλός μας στους «16» θα κριθεί από το αυριανό Τσεχία-Ισραήλ. Αν οι Τσέχοι (5οι) κερδίσουν, ανεβάζουν την Φινλανδία (4η) στην τρίτη θέση, πετάνε εκτός Ευρωμπάσκετ τους Ισραηλινούς και έρχονται απέναντι μας.

Αν, όμως, κερδίσουν οι Ισραηλινοί (3οι), παραμένει η βαθμολογία ως έχει και η Φινλανδία πέφτει πάνω μας. Όπως και να έχει, στους «8» εάν και εφόσον προκριθούμε, θα κληθούμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του νικητή του ζευγαριού Γερμανία-Μαυροβούνιο, όπου οι Γερμανοί μοιάζουν ξεκάθαρο φαβορί.

Ντέρμπι ήδη από τους «16» του Ευρωμπάσκετ 

Δύο σπουδαία ντέρμπι προέκυψαν στη νοκ-άουτ φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2022, μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ομίλων της διοργάνωσης. Από τα ζευγάρια της επόμενης φάσης που θα δοκιμαστούν στο Βερολίνο (Mercedes Benz Arena) το προσεχές Σάββατο (10/9) ξεχωρίζει αναμφίβολα η «μονομαχία» της Ισπανίας με τη Λιθουανία, όπως και αυτή της Τουρκίας με τη Γαλλία.

Εύκολο έργο θα έχει πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, η οποία στο δρόμο για την υπέρασπιση του στέματος της θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, όπως και η «οικοδέσποινα» Γερμανία, απέναντι στο Μαυροβούνιο, με τον νικητή του τελευταίου ζευγαριού να αντιμετωπίζει την Ελλάδα στα προημιτελικά, εφόσον προκριθεί η «γαλανόλευκη» στην οκτάδα. Το θετικό, πάντως, για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι ότι δεν πρόκειται να ανταμώσει με τις ισχυρές Σλοβενία, Σερβία στην πορεία της για τον τελικό, τις οποίες θα συναντήσει μόνο στη μάχη για το χρυσό της Κυριακής, 18 Σεπτεμβρίου, εφόσον φτάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι το τέλος του δρόμου.

Τα πρώτα ζευγάρια της φάσης των «16» - Σάββατο (10/9) - Βερολίνο (Mercedes Benz Arena):
Ισπανία-Λιθουανία
Τουρκία-Γαλλία
Σλοβενία-Βέλγιο
Γερμανία-Μαυροβούνιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ