Αθλητισμος

Ο Γιουσέιν Μπολτ κάνει trademark την χαρακτηριστική πόζα νίκης του

Κατέθεσε προ ημερών την αίτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιουσέιν Μπολτ
Ο Γιουσέιν Μπολτ © EPA

Ο Γιουσέιν Μπολτ κατοχύρωσε το logo από τη χαρακτηριστική του πόζα που έκανε στους πανηγυρισμούς των νικών του.

Το είδωλο του στίβου, ο Γιουσέιν Μπολτ, προχώρησε στην κατοχύρωση του logo που απεικονίζει την χαρακτηριστική πόζα του πανηγυρισμού που έκανε στις νίκες του.

Ο πρώην Τζαμαϊκανός σπρίντερ υπέβαλε, μάλιστα, αίτηση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Είναι παγκοσμίως γνωστός για την κίνηση αυτή -στην οποία γέρνει προς τα πίσω και δείχνει προς τον ουρανό- καθώς συνήθιζε να παίρνει αυτή τη στάση μετά την κατάκτηση χρυσών μεταλλίων και την επίτευξη παγκόσμιων ρεκόρ.

Ο Μπολτ εξακολουθεί να κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά τον ταχύτερο άνθρωπο στην ιστορία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπολτ κατέθεσε την αίτησή του για το εμπορικό σήμα στις 17 Αυγούστου.

Απεικονίζει "τη σιλουέτα ενός άνδρα σε χαρακτηριστική στάση, με το ένα χέρι λυγισμένο και στραμμένο προς το κεφάλι και το άλλο χέρι υψωμένο και στραμμένο προς τα πάνω".

Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εικόνα σε αντικείμενα όπως ρούχα, κοσμήματα και παπούτσια, καθώς και σε εστιατόρια και αθλητικά μπαρ, όπως προκύπτει από την κατάθεση.

"Δεδομένου ότι ο Μπολτ έχει πλέον αποσυρθεί από τους αγώνες, είναι λογικό να επιδιώκει να επεκτείνει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία", δήλωσε στο BBC ο Τζος Γκέρμπεν, δικηγόρος εμπορικών σημάτων με έδρα την Ουάσιγκτον.

"Η σιλουέτα της πόζας της νίκης του είναι αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος θα του επιτρέψει να προσφέρει ο ίδιος τα αντικείμενα που αναφέρονται στην αίτηση ή να παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος σε τρίτους", δήλωσε ο κ. Gerben.

Ο Μπολτ υπέβαλε αίτηση για την κατοχύρωση παρόμοιου εμπορικού σήματος πριν από 12 χρόνια, το οποίο όμως έχει έκτοτε παραγραφεί σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Ο οκτώ φορές χρυσός Ολυμπιονίκης αποσύρθηκε από τον στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στο Λονδίνο.

Μπόρεσε να καταφέρει να πάρει μόνο το χάλκινο μετάλλιο στην προτελευταία του κούρσα - τα 100μ. των ανδρών - πριν αποχωρήσει τραυματισμένος, ακριβώς τη στιγμή που άρχισε να πιάνει την τελική του ταχύτητα στο τελευταίο του αγώνισμα, τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.

Όταν ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στους αγώνες, απάντησε: "Έχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους να αποσύρονται και να επιστρέφουν μόνο και μόνο για να τα κάνουν χειρότερα ή για να ντραπούν. Δεν θα είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους".

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ