Αθλητισμος

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποθεώνει την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά το δεύτερο χρυσό στο βάδην

Δείτε τις αναρτήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Στεφανίδη
Κατερίνα Στεφανίδη © ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Κατερίνα Στεφανίδη: Οι αναρτήσεις για την Αντιγόνη Ντριμπιώτη και τα δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην

Η Κατερίνα Στεφανίδη μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram αποθέωσε το «χρυσό κορίτσι» του βάδην, την Αντιγόνη Ντριμπιώτη, μετά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε μέσα σε τέσσερις ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου.

«Έχω πάρει 4 μετάλλια σε ευρωπαϊκά από το 2014 και η Ντρισμπιώτη 2 σε μια εβδομάδα!», έγραψε σε Instagram story η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη στο Instagram για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη στο Instagram για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Με ανάρτησή της στο Twitter αποθέωσε ξανά τη 38χρονη πρωταθλήτρια, αναδημοσιεύοντας την είδηση για το double της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. «Ονειρική χρονιά», έγραψε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το ιστορικό double

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε στην ΕΡΤ τις πρώτες τις δηλώσεις μετά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησε σήμερα (20/8) μετά την εκπληκτική, υπό βροχή, κούρσα στα 20χλμ. βάδην. Όπως είπε, έτρεξε «για όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμένα». Το χρυσό κορίτσι του βάδην θα γυρίσει στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, έχοντας στο λαιμό του δύο χρυσά μετάλλια, αφού βρέθηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Μόναχο, τερματίζοντας πρώτη και στα 20 χλμ και στα 35 χλμ βάδην.

«Ήξερα ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. γιατί πίστευα σε μια γρήγορη κούρσα. Είναι ατομικό μου ρεκόρ. Θα μπορούσα να έχω κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ αν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν, απείχα μόνο 5 δευτερόλεπτα» δήλωσε στην ΕΡΤ η χρυσή πρωταθλήτρια και αναφέρθηκε στην τεχνική της. «Οι κοπέλες οι άλλες ανέβαζαν ρυθμό συνεχώς και μετά από λίγο έπεφταν. Εγώ έμενα σταθερή, αυτή ήταν η διαφορά. Τις περίμενα. Ήξερα ότι θα μου έρθουν. Είναι θέμα τακτικής. Θέλουν υπομονή τα χιλιόμετρα. Εγώ την είχα. Έμεινα πίσω, δεν βιάστηκα. Είχαν τον ρυθμό μου και στο τέλος μπορούσα να ανεβάσω, γιατί ήμουν ξεκούραστη. Οπότε έκανα τα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου.Το να είμαι στη δεκάδα, σε δεύτερο αγώνισμα, σε τέσσερις ημέρες, ήταν ότι είχα ονειρευτεί. Όταν είδα ότι ήμουν στις επτά και μπορούσα να ακολουθήσω το γκρουπ ένιωθα ακόμα πιο ξεκούραστη».

Η απόφασή της να κατέβει στον αγώνα για τα 20χλμ βάδην δεν πίστευε ποτέ ότι θα τη φέρει στα μετάλλια. «Είπα στον προπονητή μου ότι θέλω να κατέβω και πως αισθάνομαι πως ήδη έχω επανέλθει. Όχι βέβαια στο 100%. Αλλά είναι 60-70% σίγουρα. Οπότε αν σήμερα είχα επανέλθει θα γινόταν κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πίστευα πως θα είμαι στα μετάλλια». Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε υπό βροχή, σήκωσε και πάλι ψηλά την ελληνική σημαία. «Αγάπω τους αγώνες με βροχή. Μόλις είδα τον καιρό χάρηκα πάρα πολύ, ήξερα πως είναι η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει καλύτερη διαχείριση, άλλους ρυθμούς, περισσότερη συγκέντρωση, να ακούω τον κόουτς 100%. Σήμερα ξέκλεψα και λιγάκι. Πήραν την ευθύνη πάνω μου και ξεκίνησα λίγο πιο νωρίς τηνν επίθεση. Μου έλεγε μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο έχεις ακόμη, αλλά εγώ ήθελα τη νίκη».

Α. Ντρισμπιώτη: «Μπορούσα να κάνω και πανελλήνιο ρεκόρ, έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα»| 20/8/22 |EΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ