Αθλητισμος

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Έτρεξα για όσους πίστεψαν σε εμένα - Έκανα ατομικό ρεκόρ»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απονομή του δεύτερου χρυσού

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη φορά στο λαιμό της το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και υψώνει χαμογελαστή το χέρι της
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη λίγο μετά την απονομή του δεύτερου χρυσού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου © ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Τα δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην, η υποστήριξη του κόσμου και η δεύτερη κούρσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε στην ΕΡΤ τις πρώτες τις δηλώσεις μετά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησε σήμερα (20/8) μετά την εκπληκτική, υπό βροχή, κούρσα στα 20χλμ. βάδην. Όπως είπε, έτρεξε «για όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμένα». Το χρυσό κορίτσι του βάδην θα γυρίσει στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, έχοντας στο λαιμό του δύο χρυσά μετάλλια, αφού βρέθηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Μόναχο, τερματίζοντας πρώτη και στα 20 χλμ και στα 35 χλμ βάδην.

«Ήξερα ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. γιατί πίστευα σε μια γρήγορη κούρσα. Είναι ατομικό μου ρεκόρ. Θα μπορούσα να έχω κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ αν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν, απείχα μόνο 5 δευτερόλεπτα» δήλωσε στην ΕΡΤ η χρυσή πρωταθλήτρια και αναφέρθηκε στην τεχνική της. «Οι κοπέλες οι άλλες ανέβαζαν ρυθμό συνεχώς και μετά από λίγο έπεφταν. Εγώ έμενα σταθερή, αυτή ήταν η διαφορά. Τις περίμενα. Ήξερα ότι θα μου έρθουν. Είναι θέμα τακτικής. Θέλουν υπομονή τα χιλιόμετρα. Εγώ την είχα. Έμεινα πίσω, δεν βιάστηκα. Είχαν τον ρυθμό μου και στο τέλος μπορούσα να ανεβάσω, γιατί ήμουν ξεκούραστη. Οπότε έκανα τα τελευταία έξι χιλιόμετρα την επίθεσή μου.Το να είμαι στη δεκάδα, σε δεύτερο αγώνισμα, σε τέσσερις ημέρες, ήταν ότι είχα ονειρευτεί. Όταν είδα ότι ήμουν στις επτά και μπορούσα να ακολουθήσω το γκρουπ ένιωθα ακόμα πιο ξεκούραστη». 

Η απόφασή της να κατέβει στον αγώνα για τα 20χλμ βάδην δεν πίστευε ποτέ ότι θα την φέρει στα μετάλλια. «Είπα στον προπονητή μου ότι θέλω να κατέβω και πως αισθάνομαι πως ήδη έχω επανέλθει. Όχι βέβαια στο 100%. Αλλά είναι 60-70% σίγουρα. Οπότε αν σήμερα είχα επανέλθει θα γινόταν κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πίστευα πως θα είμαι στα μετάλλια». Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε υπό βροχή, σήκωσε και πάλι ψηλά την ελληνική σημαία. «Αγάπω τους αγώνες με βροχή. Μόλις είδα τον καιρό χάρηκα πάρα πολύ, ήξερα πως είναι η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θέλει καλύτερη διαχείριση, άλλους ρυθμούς, περισσότερη συγκέντρωση, να ακούω τον κόουτς 100%. Σήμερα ξέκλεψα και λιγάκι. Πήραν την ευθύνη πάνω μου και ξεκίνησα λίγο πιο νωρίς τηνν επίθεση. Μου έλεγε μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο έχεις ακόμη, αλλά εγώ ήθελα τη νίκη». 

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ο προπονητής μου μού χρωστά μία μπύρα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στις κοινές δηλώσεις με τον προπονητής αναφέρθηκε χαριτολογώντας και σε εκείνο που της χρωστά ο προπονητής της, μία μπύρα. «Έχω ζητήσει μία μπύρα που μου χρωστάει ο προπονητής μου. Την έχω ζητήσει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη. Ο προπονητής μου είναι στήριγμά μου. Χαίρομαι πολύ που τον έχω πάντα δίπλα μου. Δεν μου έχει χαλάσει χατίρι. Όποτε του έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα με αφήνει. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πόσο πολύ την αγαπώ. Για αποκατάσταση, όχι για τίποτε άλλο».

Όσο για τους επόμενους στόχους; Η χρυσή πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα είπε: «Έχουμε στόχους. Πάμε έναν έναν. Πάμε πρώτα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας που τον θέλουμε και οι δύο παρά πολύ. Είναι στους στόχους μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τότε, αλλά θα τον κυνηγήσουμε». Τέλος, για όλους όσοι την αμφισβήτησαν λόγω της ηλικίας θέλησε να περάσει ένα μήνυμα λέγοντας ότι «έτρεξα για όλους αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Ίσως σήμερα πήραν ένα ακόμη κίνητρο παραπάνω για να μη το βάζουν ποτέ κάτω».

Α. Ντρισμπιώτη: «Μπορούσα να κάνω και πανελλήνιο ρεκόρ, έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα»| 20/8/22 |EΡΤ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η «χρυσή» κούρσα στα 20 χλμ βάδην

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η χρυσή Αντιγόνη έδωσε τον δικό της αγώνα υπό βροχή, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο τερματισμού.

Βάδην (Γ) - 20 χλμ. | Έγραψε ιστορία η ΜΥΘΙΚΗ Ντρισμπιώτη-Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! |20/08/22|ΕΡΤ

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν' ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν' αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την Ιστορία.

Για την ιστορία, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17" από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα βαδίστρια.

Η απονομή του χρυσού στην Ντρισμπιώτη που έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση! | 20/08/2022 | EΡΤ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Το πρωί στο καφενείο της οικογένειας, το βράδυ προπονήσεις

Η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δίνει εδώ και χρόνια έναν καθημερινό αγώνα για να φτάσει στο όνειρό της. Καρποί τον κόπων της τα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Η περήφανη μητέρα της, κ. Γιώτα, μίλησε με αφορμή το πρώτο μετάλλιο στην ΕΡΤ για το παιδί της και δεν έκρυψε το καμάρι της για όσα έχει καταφέρει η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην.

Η κ. Γιώτα είδε τον τερματισμό της κόρης της στα 35 χλμ στο καφενείο στην Καρδίτσα, όπου και η Αντιγόνη εργάζεται, όπως περιέγραψε παράτησε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αφοσιώθηκε στην συγκλονιστική προσπάθεια της Αντιγόνη «Μαζί με την Αντιγόνη είμαστε εδώ από το 1991 και στηρίζουμε τη μαμά» δήλωσε η Κωνσταντίνα, αδελφή της αθλήτριας που είδε και αυτή από την τηλεόραση τον άθλο της αδελφής της.

Μιλώντας για τον ηλικιακό ρατσισμό που βίωσε η αδελφή της, στερώντας της ταυτόχρονα τη βοήθεια σε χορηγούς και έσοδα από την Ομοσπονδία, η Κωνσταντίνα Ντρισμπιώτη ήταν αποκαλυπτική: «Δυστυχώς η στήριξη από την Πολιτεία δεν ήταν πολύ ενεργή τα τελευταία χρόνια». Και όπως είπε η ηλικία των 38 ετών της στέρησε το δικαίωμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υιοθετώ έναν αθλητή». Ωστόσο, όπως δήλωσε «η Αντιγόνη δεν το έβαλε κάτω. Στεναχωρήθηκε αλλά ξέρει τις δυνατότητές της και απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία. Μπορείς να τα πραγματοποιήσεις όσο χρονών και να είσαι».

Α.Ντρισμπιώτη: Από το τσιπουράδικο, στο δρόμο για το Τόκιο | 28/03/21 | ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ