Αθλητισμος

Δάκρυα χαράς για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η συγκίνηση στην απονομή του δεύτερου χρυσού

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η στιγμή της απονομής
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η στιγμή της απονομής © ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο βάδην και τα δάκρυα χαράς - Η τεράστια επιτυχία της χρυσής πρωταθλήτριας

Το «χρυσό κορίτσι» του βάδην, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της όταν ανέβηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, κατά την τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου για τον θριαμβευτικό τερματισμό της στα 20 χλμ. Η 38χρονη βαδίστρια έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, αφού είναι η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε με ένα πλατύ χαμόγελο στο βάθρο και με δάκρυα συγκίνησης έλαβε το δεύτερο χρυσό στη φετινή διοργάνωση, την ώρα που Έλληνες θεατές, κρατώντας ελληνικές σημαίες κραύγαζαν για την τεράστια επιτυχία της. 

Η απονομή του χρυσού στην Ντρισμπιώτη που έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση! | 20/08/2022 | EΡΤ

Η χρυσή Αντιγόνη έδωσε σήμερα (20/8) τον δικό της αγώνα υπό βροχή, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο τερματισμού.

Η 38χρονη βαδίστρια από την Καρδίτσα, είχε μείνει λίγα μέτρα πίσω από το προπορευόμενο γκρουπ και στη 10η θέση στα 10 χλμ., για ν' ανεβάσει τον ρυθμό της και να μπει στην πρώτη τριάδα μετά το 11ο χλμ. Σταθερά στο πρώτο γκρουπ, καθώς ακολουθούσε τη συμβουλή του προπονητή της να μην «ανοίξει», να μην βιαστεί να μπει νωρίς μπροστά, περίμενε μέχρι το 17ο χιλιόμετρο για να πάρει κεφάλι και ν' αποσπαστεί από την Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε στο τελευταίο χιλιόμετρο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μεγάλωνε ολοένα την απόσταση από τη δεύτερη Ζντζιέμπλο και με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της, παρά τον αγώνα των πολλών χιλιομέτρων βάδιζε προς το ραντεβού της με την Ιστορία.

Βάδην (Γ) - 20 χλμ. | Έγραψε ιστορία η ΜΥΘΙΚΗ Ντρισμπιώτη-Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! |20/08/22|ΕΡΤ

Για την ιστορία, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17" από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα βαδίστρια.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Το πρωί στο καφενείο της οικογένειας, το βράδυ προπονήσεις

Η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δίνει εδώ και χρόνια έναν καθημερινό αγώνα για να φτάσει στο όνειρό της. Καρποί τον κόπων της τα δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Η περήφανη μητέρα της, κ. Γιώτα, μίλησε με αφορμή το πρώτο μετάλλιο στην ΕΡΤ για το παιδί της και δεν έκρυψε το καμάρι της για όσα έχει καταφέρει η χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην.

Η κ. Γιώτα είδε τον τερματισμό της κόρης της στα 35 χλμ στο καφενείο στην Καρδίτσα, όπου και η Αντιγόνη εργάζεται, όπως περιέγραψε παράτησε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και αφοσιώθηκε στην συγκλονιστική προσπάθεια της Αντιγόνη «Μαζί με την Αντιγόνη είμαστε εδώ από το 1991 και στηρίζουμε τη μαμά» δήλωσε η Κωνσταντίνα, αδελφή της αθλήτριας που είδε και αυτή από την τηλεόραση τον άθλο της αδελφής της.

Μιλώντας για τον ηλικιακό ρατσισμό που βίωσε η αδελφή της, στερώντας της ταυτόχρονα τη βοήθεια σε χορηγούς και έσοδα από την Ομοσπονδία, η Κωνσταντίνα Ντρισμπιώτη ήταν αποκαλυπτική: «Δυστυχώς η στήριξη από την Πολιτεία δεν ήταν πολύ ενεργή τα τελευταία χρόνια». Και όπως είπε η ηλικία των 38 ετών της στέρησε το δικαίωμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υιοθετώ έναν αθλητή». Ωστόσο, όπως δήλωσε «η Αντιγόνη δεν το έβαλε κάτω. Στεναχωρήθηκε αλλά ξέρει τις δυνατότητές της και απέδειξε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Τα όνειρα δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία. Μπορείς να τα πραγματοποιήσεις όσο χρονών και να είσαι».

Α.Ντρισμπιώτη: Από το τσιπουράδικο, στο δρόμο για το Τόκιο | 28/03/21 | ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ