Αθλητισμος

Τσέλσι: Η κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά της ομάδας από τον Τοντ Μπόλι

Μετά το οκ που έδωσε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Premier League

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τοντ Μπόλι
Τοντ Μπόλι

Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενέκρινε την αγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόλι - Πώς αναμένεται να κινηθεί ο επιχειρηματίας.

Η νέα εποχή του Τοντ Μπόλι στην Τσέλσι ξεκινάει και επίσημα, καθώς και η βρετανική κυβέρνηση, μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Premier League, ενέκρινε σήμερα την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός αθλητισμού Ναντίν Ντορίς και η ομάδα του Λονδίνου αφήνει πίσω της την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Τσέλσι: H Ρremier League ενέκρινε την αγορά από τον Τοντ Μπόλι

Η εποχή του Τοντ Μπόλι στην Τσέλσι ξεκινάει και επίσημα. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022, το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Premier League ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί.

Πλέον, αυτό που απομένει για να αλλάξει οριστικά η Τσέλσι την εποχή Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι να εγκριθεί η εξαγορά από τη βρετανική κυβέρνηση.

«Η εξαγορά παραμένει ανοικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει την απαιτούμενη άδεια πώλησης και θα υπάρξει ικανοποιητική ολοκλήρωση των τελικών σταδίων της συναλλαγής», ανέφερε η λίγκα σε ανακοίνωσή της.

Στα χέρια του Τοντ Μπόλι η Τσέλσι - Ποιος είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας

Ο Τοντ Μπόλι είναι 46 ετών. Έχει παντρευτεί την Κέιτι και έχουν τρεις γιους: τους Νικ, Ζακ, Κλέι. Οι παππούδες του Τοντ μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από τη Γερμανία, κάτι που επέτρεψε στον επιτυχημένο επιχειρηματία να αποφοιτήσει από το Landon School στη Bethesda του Μέριλαντ το 1991. Μικρός ήταν στην ομάδα πάλης της σχολής του με την οποία κατέκτησαν περιφερειακά πρωταθλήματα. Πέντε χρόνια αργότερα, πήρε πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά έχοντας σπουδάσει στο London School of Economics. Επίσης:

  • Ο Τοντ Μπόλι είναι συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος και ελεγκτικό μέλος της Elridge Industries. Μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας που βρίσκεται στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.
  • Η εκτιμώμενη περιουσία του ξεπερνά τα 4,7 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες.
  • Ο Τοντ Μπόλι κατέχει το 20% των Los Angeles Dodgers μαζί με τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Sparks.
  • Το νέο αφεντικό της Τσέλσι έχει μετοχές και των Los Angeles Lakers.

Ο Μπόλι άρχισε να εργάζεται στη Citibank και στη συνέχεια στην Credit Suisse First Boston για να συγκεντρώσει κάποια εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα. Μόλις ο Μπόλι απέκτησε τα απαραίτητα εφόδια εντάχθηκε στην Guggenheim Partners το 2001. Κάπως έτσι ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας για επενδύσεις πιστώσεων. Ανέλαβε οποιεσδήποτε επιχειρηματικές ευθύνες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και έγινε πρόεδρος της εταιρείας.

Ωστόσο, το 2015 ήταν η χρονιά όπου ο Τοντ Μπόλι ξεκίνησε πραγματικά τον δρόμο προς τον πλούτο, επειδή ο Αμερικανός μεγιστάνας επένδυσε σε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που συγκέντρωσε στο Guggenheim, συμπεριλαμβανομένων των The Hollywood Reporter, Dick Clark Productions και Security Benefit για να ιδρύσει στη συνέχεια την τρέχουσα εταιρεία του, Eldridge Industries. Έχει επίσης μια εταιρεία τεχνολογίας, επενδύει σε ακίνητα και ασχολείται με τη βιομηχανία τροφίμων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ