- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσέλσι: Η κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά της ομάδας από τον Τοντ Μπόλι
Μετά το οκ που έδωσε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Premier League
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενέκρινε την αγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόλι - Πώς αναμένεται να κινηθεί ο επιχειρηματίας.
Η νέα εποχή του Τοντ Μπόλι στην Τσέλσι ξεκινάει και επίσημα, καθώς και η βρετανική κυβέρνηση, μετά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Premier League, ενέκρινε σήμερα την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός αθλητισμού Ναντίν Ντορίς και η ομάδα του Λονδίνου αφήνει πίσω της την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Τσέλσι: H Ρremier League ενέκρινε την αγορά από τον Τοντ Μπόλι
Η εποχή του Τοντ Μπόλι στην Τσέλσι ξεκινάει και επίσημα. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022, το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Premier League ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί.
Πλέον, αυτό που απομένει για να αλλάξει οριστικά η Τσέλσι την εποχή Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι να εγκριθεί η εξαγορά από τη βρετανική κυβέρνηση.
«Η εξαγορά παραμένει ανοικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει την απαιτούμενη άδεια πώλησης και θα υπάρξει ικανοποιητική ολοκλήρωση των τελικών σταδίων της συναλλαγής», ανέφερε η λίγκα σε ανακοίνωσή της.
Στα χέρια του Τοντ Μπόλι η Τσέλσι - Ποιος είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας
Ο Τοντ Μπόλι είναι 46 ετών. Έχει παντρευτεί την Κέιτι και έχουν τρεις γιους: τους Νικ, Ζακ, Κλέι. Οι παππούδες του Τοντ μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από τη Γερμανία, κάτι που επέτρεψε στον επιτυχημένο επιχειρηματία να αποφοιτήσει από το Landon School στη Bethesda του Μέριλαντ το 1991. Μικρός ήταν στην ομάδα πάλης της σχολής του με την οποία κατέκτησαν περιφερειακά πρωταθλήματα. Πέντε χρόνια αργότερα, πήρε πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά έχοντας σπουδάσει στο London School of Economics. Επίσης:
- Ο Τοντ Μπόλι είναι συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Πρόεδρος και ελεγκτικό μέλος της Elridge Industries. Μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας που βρίσκεται στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ.
- Η εκτιμώμενη περιουσία του ξεπερνά τα 4,7 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες.
- Ο Τοντ Μπόλι κατέχει το 20% των Los Angeles Dodgers μαζί με τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Sparks.
- Το νέο αφεντικό της Τσέλσι έχει μετοχές και των Los Angeles Lakers.
Ο Μπόλι άρχισε να εργάζεται στη Citibank και στη συνέχεια στην Credit Suisse First Boston για να συγκεντρώσει κάποια εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα. Μόλις ο Μπόλι απέκτησε τα απαραίτητα εφόδια εντάχθηκε στην Guggenheim Partners το 2001. Κάπως έτσι ξεκίνησε την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας για επενδύσεις πιστώσεων. Ανέλαβε οποιεσδήποτε επιχειρηματικές ευθύνες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και έγινε πρόεδρος της εταιρείας.
Ωστόσο, το 2015 ήταν η χρονιά όπου ο Τοντ Μπόλι ξεκίνησε πραγματικά τον δρόμο προς τον πλούτο, επειδή ο Αμερικανός μεγιστάνας επένδυσε σε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που συγκέντρωσε στο Guggenheim, συμπεριλαμβανομένων των The Hollywood Reporter, Dick Clark Productions και Security Benefit για να ιδρύσει στη συνέχεια την τρέχουσα εταιρεία του, Eldridge Industries. Έχει επίσης μια εταιρεία τεχνολογίας, επενδύει σε ακίνητα και ασχολείται με τη βιομηχανία τροφίμων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανηγυρισμοί από τους οπαδούς της «Ρόχα» μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ
Προ των πυλών η σπουδαία μεταγραφή για τον Έλληνα εξτρέμ
Η στάση των Αργεντίνων προκάλεσε αρνητικά σχόλια λόγω της έλλειψης σεβασμού προς την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια
Πώς διαμορφώνεται μετά το Μουντιάλ 2026
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Ξαναπάτησε χορτάρι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Το μήνυμα του μετά τον χαμένο τελικό
Η αναφορά του για το Μουντιάλ δεν άργησε να γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Αρχίζει πειθαρχική έρευνα
O «Κing Kev» ήταν δυο φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας
Οι παίκτες προσγειώθηκαν στη Μαδρίτη με το τρόπαιό τους
Αν περάσει το εμπόδιο της Ντινάμο Κιέβου
Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο μπροστά στο κοινό της, όμως όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες έγιναν μάρτυρες μιας εμπειρίας που ξεπέρασε το αποτέλεσμα.
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Πότε θα διεξαχθούν οι αγώνες
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αύρες νερού
Η νέα «προσθήκη» της FIFA
Το πιο κερδοφόρο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας - Ενισχύεται η θέση του Τζιάνι Ινφαντίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.