Αθλητισμος

Champions League: Διπλά πρόκρισης για Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπενφίκα

Απέκλεισαν μέσα στις έδρες τους τις Γιουνάιτεντ και Άγιαξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κεφαλιά του Λόντι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η κεφαλιά του Λόντι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ © EPA

Champions League: Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα «άλωσαν» Μάντσεστερ και Άμστσερνταμ και προκρίθηκαν στους «8».

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα είναι δύο ακόμα ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για τα προημιτελικά του φετινού Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν νικηφόρα από το «Ολντ Τράφορντ» και την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 και πήραν την τεράστια πρόκριση για τους «8». Στην ίδια φάση και με το ίδιο ακριβώς σκορ προκρίθηκε η Μπενφίκα που έφυγε νικήτρια από το Άμστερνταμ και την έδρα του Άγιαξ.

Champions League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Με το 1-1 του πρώτου αγώνα να μην έχει δώσει ξεκάθαρο φαβορί πρόκρισης, οι δύο ομάδες μπήκαν με τον ίδιο στόχο στο παιχνίδι. Να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να αποκτήσουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Πρώτη απείλησε η Γιουνάιτεντ αλλά η προσπάθεια του Ελανγκά δεν ανησύχησε τον Όμπλακ.

Στο 16' η Ατλέτικο απάντησε στις ευκαιρίες με το ωραίο σουτ του Ντε Πολ που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα, ο οποίος κράτησε το 0-0.

Στο 21' οι παίκτες της Γιουνάιτεντ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Μπρούνο Φερνάντες αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Ζοάο Φέλιξ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 41' ήρθε το γκολ που άνοιξε το σκορ όταν ο Γκριεζμάν έβγαλε τη σέντρα και ο Λόντι με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απειλήσει για το 1-1, με την Ατλέτικο να αμύνεται σθεναρά πίσω από την περιοχή της.

Οι προσπάθειες των Ελανγκά και Σάντσο στο 46' και 59' αντίστοιχα, δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και το 1-0 παρέμεινε.

Στο 77' ήταν η σειρά του Βαράν να γίνει απειλητικός αλλά η κεφαλιά του δεν αιφνιδίασε τον Όμπλακ, ο οποίος με σωτήρια επέμβαση κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Champions League: Άγιαξ-Μπενφίκα 0-1

Στο Άμστερνταμ, όσο έντονα ξεκίνησε ο αγώνας, άλλο τόσο άνευρα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. 

Ειδικότερα, μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τάντιτς κατάφερε να βρει δίχτυα και να χριστεί σκόρερ αλλά το γκολ του ακυρώθηκε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η δράση μετατοπίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον «Αίαντα» να έχει τον πρώτο λόγο στην κατοχή και την δημιουργία προϋποθέσεων στα καρέ του Βλαχοδήμου.

Στο 62' η κεφαλιά του Άντονι είχε προοπτικές αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77' ήρθε η μοναδική αξιόλογη φάση και το γκολ της Μπενφίκα. Ο Γκριμάλντο γέμισε προς την εστία του Άγιαξ και ο Νούνιεζ κέρδισε τους αντιπάλους του στον αέρα, νικώντας τον Ονάνα και γράφοντας το 1-0.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι η Μπενφίκα πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ