- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή λήξης με ελληνικό χρώμα
Κινεζάκια τραγούδησαν στα ελληνικά τον Ολυμπιακό Ύμνο
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή λήξης των αγώνων με έντονο ελληνικό χρώμα.
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο, με την τελετή λήξης να έχει έντονο ελληνικό χρώμα.
Η ελληνική σημαία μπήκε πρώτη στο γήπεδο κατά την έναρξη της τελετής λήξης των αγώνων, ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο κλείσιμο, έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας, ενώ μια παιδική χωρωδία τραγούδησε τον Ολυμπιακό Υμνο στα ελληνικά.
40 παιδιά από την Κίνα τραγούδησαν στα ελληνικά το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Από πλευράς Ελλήνων, αγωνίστηκαν οι Απόστολος Αγγέλης (Δρόμοι Αντοχής), Γιάννης Αντωνίου (Αλπικό Σκι), Μαρία Ντάνου (Δρόμοι Αντοχής), Νεφέλη Τίτα (Δρόμοι Αντοχής) και Μαρία Ελένη Τσιόβολου (Αλπικό Σκι).
Ο Ιωάννης Αντωνίου, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης στη «Φωλιά του Πουλιού» και μπήκε πρώτος στο στάδιο.
Olympic Games 2022 are over. Thank you China for showing the world your old culture and for organizing this closing ceremony last night. pic.twitter.com/AKjtmb22mz
— Miroslav Šatan (@miro81s) February 21, 2022
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Τελετή Λήξης
«Κηρύσσω την λήξη των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. «Σύμφωνα με την παράδοση, καλώ τη νεολαία όλου του κόσμου να συγκεντρωθεί σε τέσσερα χρόνια στο Μιλάνο και την Κορτίνα της Ιταλίας, για να γιορτάσει τους 25ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες».
Οι Ολυμπιακοί κύκλοι αποκαλύπτονται υπό τους ήχους του τραγουδιού, «You and Me», εμφανίζονται στη σκηνή όπως και κατά τη διάρκεια του Πεκίνου 2008, καθώς ο βωμός κατεβαίνει, η φλόγα σβήνει και φωτίζονται οι σημαίες των διαγωνιζόμενων αποστολών στο κέντρο.
Η Ολυμπιακή σημαία παραδόθηκε από τον δήμαρχο του Πεκίνου στον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος με τη σειρά του την έδωσε στους δημάρχους του Μιλάνου και της Κορτίνα ντ' Αμπέτσο.
Ακολούθησε χορός, όπου οι χορευτές σχημάτισαν σχήματα «σιλουέτες» που αντιπροσωπεύουν τα χειμερινά σπορ και τελειώνουν με το έμβλημα Milano- Cortina26, με τη συνοδεία βίντεο, με το τοπίο των επόμενων πόλεων υποδοχής μας.
Σημειώνεται ότι ήταν το πρώτο προγραμματισμένο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που έγινε στην εποχή της πανδημίας Covid-19, έξι μήνες μάλιστα μετά τους Θερινούς στο Τόκιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντική απώλεια για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν
Τεταμένο το κλίμα στα «ελάφια»
Ηττήθηκαν με 139-106 από τους Τίμπεργουλβς
Oι Πειραιώτες έκλεισαν το σετ στο 15-9 και το ματς με 3-2 σετ
Πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή
Ηττήθηκε από τον Βούκιτς
Παρελθόν ο προπονητής της «Βασίλισσας» μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα
Στρέφει την προσοχή της στο Australian Open
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Συγκλονιστικός ξανά ο Έλληνας αστέρας
Απίθανη εμφάνιση του Έλληνα άσου
Στο τουρνουά WTA 500 στην Αυστραλία συμμετέχει η Ουκρανή τενίστρια
Ο Κοϊτά άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό και ο Γένσεν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρησης της Πάτο με αντίπαλο την Κάσιας ντο Σουλ
Μετά (και) την κατάκτηση του βραβείου European Golden Boy Web
Πλησιάζει στην ανανέωση των βασικών χορηγιών της
Ο Ζοάν Λαπόρτα με λίγα λόγια...τα είπε όλα για τη σχέση του με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τη Ρεάλ Μαδρίτης
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν τον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.