Αθλητισμος

O Kαρίμ «την είπε» στον Λεμπρόν Τζέιμς για τους εμβολιασμούς

Εκτός από θρύλος του αθλήματος, ο Αμπντούλ Τζαμπάρ είναι γνωστός και για την κοινωνική του δράση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ © Mike Powell/Getty Images
Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ © Mike Powell/Getty Images

Σκληρή κριτική στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, με αφορμή πρόσφατο post του για τον COVID-19 άσκησε ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ βγήκε στην «επίθεση» απέναντι στον ΛεΜπρον Τζέιμς σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο 37χρόνος φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς ο οποίος άφησε υπονοούμενα για την σοβαρότητα του κορωνοϊού.

 

 

Αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως η δημοσίευση αυτή ήταν «ένα πλήγμα στην πολύτιμη κληρονομιά του ΛεΜπρον», συνέχισε: «Ο υπαινιγμός του meme είναι ότι ο ΛεΜπρον δεν καταλαβαίνει την διαφορά τριών ιών, ακόμα και μετά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές. Αφού λοιπόν ρώτησε, ας τον βοηθήσω, εξηγώντας τις διαφορές και πώς αυτό μπορεί να σώσει ζωές, ειδικά της μαύρης κοινότητας.

Αν, ΛεΜπρον, ανησυχείς για την γρίπη, τότε βοήθησε στην προώθηση του εμβολισμού. Την σεζόν 2019/20, μόνο το 51,8% των Αμερικανών εμβολιάστηκε, αρκετά κάτω από το 70%, που ήταν ο στόχος. Ακόμα χειρότερα, οι μαύροι εμβολιάζονται 20% λιγότερο από τους λευκούς, γι’ αυτό και έχουν πολλές περισσότερες νοσηλείες, λόγω της γρίπης. Και κατ’ επέκταση, της διστακτικότητας για τον εμβολιασμό που προωθεί το meme σου”

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο Καρίμ άσκησε έντονη δημόσια κριτική στον Τζέιμς. Είχε προηγηθεί το περιβόητο ”Οι GOATs δεν κάνουν ηλίθιους χορούς».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ