Αθλητισμος

Προκρίθηκε στους «4» του Euro 2020 η Δανία

Πλέον οι Δανοί περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Ουκρανία - Αγγλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2020: Δανία - Τσεχία
Euro 2020: Δανία - Τσεχία © EPA/Valentin Ogirenko / POOL

Η Δανία κέρδισε 2-1 την Τσεχία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020.

Η Δανία νίκησε την Τσεχία με 2-1 στο Μπακού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020. Οι Δανοί έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Ντιλέινι (5΄) και Ντόλμπεργκ (42΄), ενώ για τους Τσέχους μείωσε στο 49΄ ο Σικ.

Σημειώνεται ότι ο Πάτρικ Σικ έφτασε τα 5 γκολ στο τουρνουά και έπιασε στην κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και οι δύο όμως είναι πλέον εκτός Euro. 

Η ομάδα της Δανίας πήρε από την αρχή ισχυρό προβάδισμα με τα δύο τέρματα που σημείωσε και έδειξε ότι θέλει περισσότερο τη νίκη και την πρόκριση. Στην επανάληψη οι Τσέχοι μείωσαν νωρίς δεν κατάφεραν όμως κάτι παραπάνω. 

Στα τελευτάια λεπτά της αναμέτρησης έκλεισαν τη Δανία στην περιοχή της, αλλά απέτυχαν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο δρόμο για τον τελικό η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ θα αντιμετωπίσει στις 7 Ιουλίου, στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το νικητή του τελευταίου προημιτελικού, ανάμεσα στην Ουκρανία και την Αγγλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι Δανοί πήραν ρεβάνς από τους Τσέχους για την ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά του Euro 2004, στην Πορτογαλία.

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσέλουστκα (65' Μπράμπετς), Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σέβτσικ (80' Ντάριντα), Σικ (79' Βίντρα).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81' Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (71' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81' Γένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (60' Νέργκαρντ).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ