Αθλητισμος

Euro 2020: Πρόκριση στους «4» από τα πέναλτι η Ισπανία

Τρεις επεμβάσεις από τον τερματοφύλακα των Ισπανών, Ουνάι Σιμόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euro 2020: Ισπανία - Ελβετία
Euro 2020: Ισπανία - Ελβετία © EPA/Kirill Kudryavtsev / POOL

Ελβετία - Ισπανία: Πρόκριση στα πέναλτι για του Ισπανούς και εισιτήριο για την τετράδα του Euro 2020.

Με απόλυτο πρωταγωνιστή στα πέναλτι τον τερματοφύλακα της εθνικής Ισπανίας, Ουνάι Σιμόν, η Ισπανία επικράτησε της Ελβετίας στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2020.

Με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από το 1-1 της παράτασης, η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση, και περιμένει την αντίπαλό της από τον νικητή του ζευγαριού Ουκρανία-Αγγλία στο Wembley του Λονδίνου. 

Η Ελβετία έκανε συγκινητική προσπάθεια κόντρα στους Ισπανούς και παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 78’, άντεξε και με πολύ καλό τον τερματοφύλακά της, Γιαν Ζόμερ, έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν πιο εύστοχη, ο Ουνάι Σιμόν ήταν εκπληκτικός και οι Ισπανοί πήραν το εισιτήριο για την τετράδα. 

Ο Ντένις Ζακάρια με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στην Ισπανία νωρίς στον αγώνα, ενώ ο Τζερντάν Σακίρι ισοφάρισε στο 2ο ημίχρονο. Οι Ισπανοί είχαν πολλές ευκαιρίες να βρουν το νικητήριο γκολ, τόσο στο 90λεπτό όσο και στην παράταση, αλλά βρήκαν απέναντί τους τον εξαιρετικό Γιαν Ζόμερ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βιντμέρ (100' Εμπαμπού), Ζακάρια (101' Σερ), Φρόιλερ, Ζουμπέρ (90+2' Φάσναχτ), Σακίρι (81' Σο), Σεφέροβιτς (82' Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (23' Ρ. Βάργκας)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες (113' Τιάγκο), Άλμπα, Κόκε (90+2' Μ. Γιορέντε), Μπουσκέτς, Πέδρι (119' Ρόδρι), Σαράμπια (46' Όλμο), Μοράτα (54' Μορένο), Φ. Τόρες (91' Οϊαρθάμπαλ)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ