Αθλητισμος

Τραυματισμός Γιάννη Αντετοκούνμπο: Τι είναι η υπερέκταση γονάτου

Υποβάλλεται σε νέες εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/ERIK S. LESSER

Υπερέκταση αριστερού γόνατος είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγώνων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο στα μέσα της τρίτης περιόδου στην αναμέτρηση με τους Χοκς για τα playoffs του NBA και από εκείνη τη στιγμή όλη η ομάδα είναι σε αναμμένα κάρβουνα για το μέγεθος του προβλήματος που αποκόμισε ο Greek Freak από τη συγκεκριμένη φάση. 

Η είκονα από το γόνατο του Γιάννη Αντετοκούνμπο τη στιγμή του τραυματισμού του ήταν σοκαριστική, ενώ και η αντίδρασή του, έδειξε πως πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπέστη υπερέκταση αριστερού γόνατος και ευτυχώς γλίτωσε τη ρήξη στον σύνδεσμo.

Πάρολα αυτά, ο Γιάννης υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις στο αριστερό γόνατο για να προσδιοριστεί ακριβώς ο τραυματισμός που έχει. Όλα θα ξεκαθαριστούν από τη μαγνητική τομογραφία η οποία θα του γίνει.

Ο Έλληνας αστέρας επέστρεψε με την υπόλοιπη ομάδα στο Μιλγουόκι με το ιδιωτικό της αεροπλάνο και πλέον αναμένεται η τελική ετυμηγορία.

Ο τραυματισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ο τραυματισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο © EPA/ERIK S. LESSER

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τι είναι η υπερέκταση γονάτου

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η πρώτη εκτίμηση για υπερέκταση γονάτου, εκτιμάται πως ο χρόνος αποθεραπείας που θα χρειαστεί ο Αντετοκούνμπο για να μπορέσει να αγωνιστεί ξανά, είναι 2 με 4 εβδομάδες, ανάλογα πάντα την περίπτωση.

Σημειώνεται ότι με φυσικοθεραπείες υπάρχει πιθανότητα ο χρόνος αποθεραπείας να μειωθεί. 

Η υπερέκταση γονάτου εμφανίζεται όταν το πόδι ισιώνει υπερβολικά στην άρθρωση του γόνατος, ασκώντας πίεση στις δομές του γόνατος και στο πίσω μέρος της άρθρωσης.

Προσευχή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον Λεμπρόν Τζέιμς

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γιάννη έχει σκορπίσει την ανησυχία σε όλο τον κόσμο του ΝΒΑ και πολλοί αστέρες του μπάσκετ ευχήθηκαν να μην έχει τίποτα σοβαρό. Πρώτος απ’ όλους ο Λεμπρόν Τζέιμς που δεν έκρυψε την αγωνία του και προσευχήθηκε να είναι καλά ο Greek Freak.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ